hur man kan beräkna tid fordonet stannar

hur man kan beräkna tid fordonet stannar

Fordonet stannar tiden är en beräknad hastighet från din bil och förarens reaktionstid. Standarden figur vid bromsning är det 15 meter per sekund, vilket innebär att varje sekund bilen skulle resa femton meter per sekund långsammare, tills kommer till en punkt, om än uppenbart denna kan variera baserat på väglag och typ av bil. Driver reaktionstider kan variera liksom, det kan ta en hel 2 sekunder för att känna igen en broms situation och bromsa. Dessa siffror ger en konservativ (längre) beräknad stopptid.

Du behöver:. .
Calculator


1
Multiplicera hastigheten på ditt fordon i mph av 1,467 för att få hastigheten i meter per sekund (fps) . Om du reser 60 miles per timme, lika med att omkring 88 fps.
2.
Dela hastigheten i fps med 15 för att få den ungefärliga tid som krävs för att få fordonet att stanna, på några sekunder. Vid 88 fps, skulle det ta 5,87 sekunder bara att stanna fordonet.
3.
Tillsätt 1 till 2 sekunder för att stopptiden att ta hänsyn till förarens erkännande och svarstid. I detta exempel skulle hela stopptiden för ett fordon som färdas i 60 miles per timme mellan 6,87 och 7,87 sekunder.


Relaterade artiklar


säker körning tips i dåligt väder
kia bilsäkerhet
säker körning regler
Skillnaderna mellan en motgång och tillstånd licens
hur man lär sig vägmärken och trafikregler
defensiv körning utbildning
suv vs minivan säkerhet
minnesota registreringsskylt information
hur man övningsköra efter att ha tagit körkortstillstånd test
Hur är bilen krockkuddar ström?