florida motorcykelkörkort krav

florida motorcykelkörkort krav

Från Easy Rider till stora årliga rally på Daytona Beach, Florida och Sturgis, South Dakota. Motorcykel har länge romantiserat som den ultimata friheten. Den öppna vägen och vinden i håret perfekt attrahera nya förare varje år, men du kan inte bara få på din cykel och rida. De flesta stater har särskilda lagar angående motorcykel licensieringen, och Florida är inget undantag.

Behörighet

De sökande måste vara minst 16 år gammal och inneha en vanlig klass E motorfordon licens förarens att få en motorcykel påteckning. En förbipasserande poäng på både det skriftliga och kompetens prov krävs. Tester administreras av DMV tjänstemän bara. Riders som söker en motorcykel som bara licens omfattas av samma ålder och testkrav. DMV ger inte motorcyklar på sökande för att fylla de färdigheter testet.

Säkerhetskurs

Alla ryttare måste fylla i åtminstone en grundläggande Rider Course (BRC) från en instruktör som godkänts av Florida Rider Training Program innan du ansöker om en motorcykel formuleringar eller om en motorcykel med enbart körkort. Avancerade säkerhetssystem kurser kallas erfaren ryttare Kurser (ERC) vanligen erbjuds av samma instruktörer. Slutförande av ett ERC befriar sökanden från den kompetens prov administreras på DMV.

Hjälmlag

Under 2004 agerade Florida lagstiftaren delvis upphävande av långvariga hjälm lag. Ryttare som är över 21 och har minst $ 10. 000 i personskada skydd försäkringsskydd kan rida utan hjälm. Brottsbekämpande myndigheterna fortfarande krävs för att stoppa helmetless ryttare som de misstänker är under 21 och bevis på gränser försäkringsskydd krävs.


Relaterade artiklar


Minnesota fönstret färgbrytning lagar
Hur får man en körtillstånd i New Jersey
tecken på bränslefilter fel
defensiv körning utbildning
Fakta om vårdslös tonåring körning
skolbuss lagar
Hur är bilen krockkuddar ström?
hur man lär sig vägmärken och trafikregler
hur man dra en liten släpvagn
kia bilsäkerhet