faror av krockkuddar

faror av krockkuddar

Sedan 1998 har amerikanska regeringen har i uppdrag att krockkuddar ska ingå i alla personbilar. . Från till 2008 har regeringen uppskattat att krockkuddar har sparat över 25. 000 liv. Men passagerare i airbag-utrustade fordon har fortfarande ibland-allvarliga skador på grund av dem. De flesta av dessa skador kan undvikas genom korrekt enligt tillverkarens säkerhetsrekommendationer.

Burns Krockkuddar är tillverkade av stark väv material och distribuera extremt snabbt. Att blåsa upp dem snabbt nog för att ge skydd, airbag beslutsfattare använder en kemisk reaktion som orsakar gaser till våldsamt expandera och blåsa upp påsen. Denna reaktion ger värme. Eftersom krockkuddar är utformade för att absorbera kraft inverkan genom kontakt med överkroppen, ansiktet och halsen brinner ofta uppstår när de använder.

Broken Bones

Driver's-sidokrockkuddar driftsätta från mitten av ratten utåt. Om föraren har sina händer eller armar i vägen för den växande airbag, kan kraften bryta benen. Experter rekommenderar att förare inte håller hjulet på klockan 12 och istället använda standard 10 och 2 positioner klockan för att undvika airbag skador.

Barn

Barn är ofta placerade i bakåtvända platser när föräldrar sätta dem i bilen. När dessa platser är i framsätet, kan de vara för nära det område där krockkudden. Om det inträffar en olycka och driftsätter airbag, kan det slå baksidan av bilbarnstolen med våldsam kraft och orsaka allvarliga personskador eller dödsfall. Små barn i bakåtvända stolar ska aldrig placeras i framsätet eller i ett läge där en krockkudde kan utlösas.

Missförstånd

Krockkuddar är utformade för att arbeta parallellt med säkerhetsbälten för att ge en extra nivå av skydd för de åkande vid en olycka. De är inte tänkta att vara den enda källan till återhållsamhet eller skydd, och om de åkande inte använder bilbälte när en olycka inträffar, kommer krockkudden inte ger tillräckligt skydd, och svåra skador kan uppstå.


Relaterade artiklar


Skillnaderna mellan en motgång och tillstånd licens
bakhjulsdrift tips
virginia strålkastare lagar
hur man bogsera med 2008 Ford Taurus SEL
tyskt körkort lagar
florida motorcykelkörkort krav
hur man kör en vanlig bil
parkeringsautomat regler i Chicago
historia av bilar säkerhetsglas
minnesota registreringsskylt information