effekter av luftkonditionering på gas körsträcka i en bil

effekter av luftkonditionering på gas körsträcka i en bil

Med kostnaden för bensin som en angelägenhet för många, tips frammanas om hur man kan hjälpa en bil uppnå maximal gas körsträcka. En bränsleeffektivitet oro som har testats och debatterats häftigt är om luftkonditioneringen på en bil minskar bränsleeffektivitet. Vissa hävdar att luftkonditionering orsakar en dra på motorn, vilket ledde till att bränna mer bränsle. Andra menar rullar nerför en bils fönster orsakar en ännu större dra på motorn.

Motor Drag

luftkonditioneringens kompressor drivs med ett bälte på en trissa system, precis som generatorn på ett fordon. Motorn är vad som förvandlar den trissa systemet, så med andra ord motorn driver bilens luftkonditionering. Köra luftkonditionering i bilen skapar ett drag på motorn, vilket gör det arbeta hårdare. Allt som orsakar en bilens motor måste arbeta hårdare minskar motorns bränsleeffektivitet. Med andra ord, om du inte behöver luftkonditionering, gå utan kommer att spara gas.

Windows Down

Körning med bilens fönster ner skapar inte en hämsko på motorn. Efter att ha fönstren ner för att fånga en sval bris minskar bilens aerodynamik, dock, vilket innebär att motorn måste arbeta mer för att behålla samma hastighet. Den aerodynamiska från att ha en bilens fönster ner ökar med bilens hastighet ökar, säger Stanford University School of geovetenskaper.

Strategier för Driving

Storleken på effekten av en luftkonditionering på bilens gas körsträcka har testats och diskuterats av flera organisationer. Den Society of Automotive Engineers, eller SAE, utfört en serie tester på effekterna av luftkonditionering kontra rutor ner på sedaner och stadsjeepar. SAE slutsatsen att köra luftkonditionering i en bil eller SUV minskade gas körsträcka med 5 till 10 procent, beroende på bilmodell. SAE, Stanford University, och Bankrate. com alla rekommenderar att köra med bilens fönster ner om du är på ytan gator. När det är dags att komma på motorvägen, men håller alla tre organisationer som använder luftkonditionering är mer bränsleeffektiva val.


Relaterade artiklar


Så här skickar du en bil från USA till Cartagena
säker körning regler
bil förbättringar av säkerheten
virginia strålkastare lagar
om konvertibla bilsäten
effekter av luftkonditionering på gas körsträcka i en bil
hur man kan genomföra fickparkering
hur man kör en sexväxlad manuell växellåda
parkeringsautomat regler i Chicago
historia av bilar säkerhetsglas