West Virginia DMV regler för dra släpvagnar

West Virginia DMV regler för dra släpvagnar

Dra släpvagnar, även känd som verktyg släpvagnar, nonpowered och är användbara för dragande många saker såsom motorcyklar, fyrhjulingar, traktorer eller timmer. Dra släpvagnar varierar i vikt, storlek och syfte. Eftersom en bogsera släpvagn anses ett fordon i West Virginia, måste det ha tillstånd innan de tas på vägen

Betydelse

Föreskrifter om dra släpvagnar skiljer sig från stat till stat. Som en person med hemvist i West Virginia, är det viktigt att veta Institutionen för motorfordon (DMV) regler som styr dra släpvagnar för att överensstämma med lagen och undvika böter och eventuellt fängelse.

Registrering förordningar

Om du köper din släpvagn från en enskild snarare än en West Virginia återförsäljare, kan du ansöka om titeln och registrering antingen personligen på ett av divisionens regionkontor, eller via e-post. West Virginia kan du också ansöka om titeln och registrering genom privatägda, division reglerade licens tjänster. West Virginia återförsäljare är skyldiga att samla in skatter och avgifter, samt att betala till DMV när de säljer du din släpvagn. Denna förordning gäller oavsett om du betalat för din släpvagn i full vid tidpunkten för köpet.

Ansökan Bilagor

Om du köper en ny trailer från en återförsäljare, oavsett om i West Virginia eller någon annanstans, ger återförsäljaren en dokument kallas tillverkarens intyg eller förklaring av ursprung. Tillverkarens intyg eller redogörelse för ursprungsbevis krävs för att titeln din nya trailer. Du måste ha bevis på din släpvagn inköpspris vid ansökan om äganderätt och registrering. Om du köpt din släpvagn från en West Virginia återförsäljare, hon kan intyga inköpspriset på undersidan av blankett DMV-1-TR, avdelning Application. Om din återförsäljare inte har avslutat denna certifiering formuläret måste du lämna en kopia av återförsäljare fakturan. Om fordonet köps från en out-of-state återförsäljare, en faktura återspeglar köpesumman skall bifogas ansökan.

Avgifter

Enligt West Virginia DMV, klass T fordon släpvagnar (inbegripet båt släp-och påhängsvagnar trailers) som väger mindre än 2. 000 kg. totalvikt som är avsedda att dras av en klass A-fordon. En A-fordon: varje fordon som är självgående. Registreringsavgifter, inklusive en kull avgift för klass T fordon är förutbestämd på en treårsperiod. Som av 2010, är en treårig registrering $ 27, en tvåårig avgift är $ 18 och en ettårig registreringsavgiften är $ 9.

Undantag

Klass T släpvagnar är undantagna från kravet att redovisa försäkring vid tidpunkten för registreringen. Klass T släpvagnar är undantagna från de 5 procent moms på en fordons värde vid tidpunkten för registreringen om släpvagnen är redan titeln på ditt namn i en annan stat.

Tidsplan

När du köper en ny trailer, kan återförsäljare utfärda en tillfällig skylt som gäller i 60 dagar. Om du redan har en West Virginia registreringsskylt som är giltig för en avgift på $ 5. 50, kan en återförsäljare överföra dina registreringsskyltar. Detta tillfälliga tag överföring är laglig i 60 dagar. Om du är en ny hemvist till delstaten West Virginia och du redan äger en släpvagn, har du 30 dagar att registrera ditt släp.

Påföljder

Om du dra en släpvagn utan att ha det ordentligt titeln och registrerade hos West Virginia DMV, du är skyldig till en förseelse och kan laddas böter på upp till $ 500 för din första brott. En andra förseelse medför böter upp till $ 500 och upp till sex månaders fångenskap i ett län eller regional fängelse.


Relaterade artiklar


Straffet för vårdslös körning i Michigan
kia bilsäkerhet
offentliga skolskjutsar lagar
bilrutan nyanser begränsningar
hur att överföra en Jeep Liberty i fyrhjulsdrivna
om konvertibla bilsäten
West Virginia DMV regler för dra släpvagnar
Färgtoning lagar i Kansas City
säker körning tips i dåligt väder
Vilka är fördelarna med att köra bil växelspak?