kia bilsäkerhet

kia bilsäkerhet

Biltillverkare, inklusive Kia, är skyldiga att krascha-testa bilar varje år och måste kontrollera att deras fordon uppfyller vissa normer. Den "krasch-värdighet" av ett fordon på hur bra bilen kommer att skydda passagerarna vid en kollision från någon sida

Du behöver:.
Lastbärande ryck
Hitch boll.
Skiftnyckel.
Låsbricka.
Mutter.
Jack hantera.

kriterier

I USA genomför New Car Assessment Program (NCAP) krocktester och manskap välta på nya fordon varje år, och gör testresultaten allmänheten genom den Safercar. gov webbplats. En fem stjärnor anger högsta säkerhetsbetyg, en stjärna, den lägsta. Medan säkerhetsdetaljen betyg kan skilja mellan fordon, måste alla bilar först uppfylla de federala normer som fastställts av National Highway Traffic Safety Administration, som också sysselsätter fem stjärnor systemet.

Överväganden

Vid bedömning av en bil säkerhet funktioner, finns det flera viktiga överväganden som bör göras. Kia erbjuder nästan alla de viktigaste bil säkerhetsdetaljer som standard på de flesta av sina 2010-modeller, inklusive Borego, Optima, Forte, Sorento, Sedona, Soul, Sportage och Rondo.

Betydelse

Kia är genomgående en hög artist i NHTSA crash-test säkerhetsklassificeringar, med alla 2010-modeller som får en 5-i-5 betyg på frontal-och förarsidan krasch betyg test utom Kia Rio, som fick en 4-i-5 betyg. Alla modeller fick betyget rollover motstånd 4 av 5, utom Kia Sportage, som fick en 3-i-5 betyg.

Funktioner

säkerhetsfunktioner som stabilitetskontroll, antispinn, låsningsfria bromsar, sida främre krockkuddar och krockgardiner är standard på 2010 Kia Borego, Optima, Forte, Sorento, Sedona, Soul, Sportage och Rondo. Endast Kia Rio inte ger stabilitetskontroll och antispinnsystem som standard, och ingen av de Kia modellerna bakre krockkuddar som ett alternativ, även om krockkuddegardiner som standard i alla modeller, inklusive Rio.

Geografi

Kias engagemang i bil säkerhet är känd i Europa samt i USA och resten av världen. De 2010 Kia Sorento har fått maximala fem stjärnor säkerhetsnivå i de senaste Euro NCAP resultat krocktest, rating den Sorento en av de säkraste SUV på vägen. Varje 2010 Sorento säljs i Västeuropa kommer att innehålla elektronisk stabilitetskontroll (ESC), all-speed Traction Control System (TCS) och nödbromsassistans System (BAS) som standard.


Relaterade artiklar


Fakta om vårdslös tonåring körning
suv vs minivan säkerhet
hur man kör en vanlig övergång bil
hur att överföra en Jeep Liberty i fyrhjulsdrivna
kia bilsäkerhet
Hur är bilen krockkuddar ström?
Så här skickar du en bil från USA till Cartagena
offentliga skolskjutsar lagar
tecken på bränslefilter fel