Hur är bilen krockkuddar ström?

Hur är bilen krockkuddar ström?

Om bil kraschar in i något, stannar den plötsligt, utan föremålen i bilen fortsätter röra på motorvägshastigheter tills de slår någonting i bilen. Krockkuddar är utformade för att skydda mot denna påverkan. De måste blåsa upp inom 1 /25 av en sekund av påverkan, men inte innan. De måste också börjar tömmas när passageraren träffar dem för att mildra effekterna

Historia

Krockkuddar först dök upp i flygplan under andra världskriget. De började användas i bilar på 1980-talet. Sedan 1998 är alla nya bilar som säljs i USA måste ha krockkuddar. I andra världskriget flygplan, uppblåst komprimerad gas krockkuddarna, men detta är opraktiskt på de mindre sittbrunnar av bilar.

Kemikalier Idag krockkuddar blåses genom att blanda natrium (NaN3) och kaliumnitrat (KNO3), som snabbt reagera för att producera stora mängder kvävgas och ofarliga biprodukter.

mekanismen

En liten boll hålls på plats i en cylinder med en fjäder eller en magnet. För en tillräckligt hård bula bollen släpps och slutför en elektrisk krets som antänder natriumazid, vilket ledde till att blandas med kaliumnitrat och släpp kvävgas. De återstående reaktanter producerar en ofarlig silikat. Den expanderande kvävgas blåses krockkudden på 200 mph, orsakar det att brista ut i den behållare. Små hål gör det möjligt att tömma och göra det möjligt för passagerare att avta.

Tidsplan

Hela processen sker i 1 /25 av en sekund, men det finns tillräckligt med tid för att förhindra allvarliga skador eller rädda ett liv. Den pulverformiga ämnet som släpps ut från krockkudden är inte en restprodukt av kemikalien drivmedel. Det är majsstärkelse eller talk användas av tillverkarna för att hålla säckarna flexibla tills de används

Förebyggande /Lösning

Krockkuddar kan vara farligt -även för vuxna-om du är mindre än 10 inches bort när krockkudden är uppblåst. OSHA rekommenderar att en förare mäta avståndet från bröstbenet till mitten av ratten. Om det är mindre än 10 inches något bör justeras. OSHA rekommenderar också att krockkudden inte vara riktad mot förarens huvud.


Relaterade artiklar


suv vs minivan säkerhet
Hur är bilen krockkuddar ström?
Fakta om vårdslös tonåring körning
hur man kör en vanlig övergång bil
offentliga skolskjutsar lagar
kia bilsäkerhet
Så här skickar du en bil från USA till Cartagena
tecken på bränslefilter fel
hur att överföra en Jeep Liberty i fyrhjulsdrivna