hur man berättar hur länge en ny bil har på tomten

hur man berättar hur länge en ny bil har på tomten

Så du har hittat en bra matchning för en bil du är intresserad av att köpa och du vill ta reda på hur länge det har varit på tomten. Det finns ingen exakt sätt att berätta hur lång tid det har funnits där genom att bara titta på det, men när du är inne i återförsäljaravtalet, reda på att informationen är ganska lätt

Hur ta reda på hur länge en ny bil har varit på många


1.
Fråga dem hur länge fordonet har varit där. Vissa återförsäljare kommer att vara ärlig med dig och berättar om de har just fått fordonet eller om det har suttit där ett tag. Metoden kräver en viss nivå av förtroende med återförsäljaren själv, men om du känner någon som arbetar där eller om du har en trogen kund i många år, kommer de har inga problem avslöja denna information.
2.
Fråga
se fakturan av fordonet. Detta är det enklaste sättet att ta reda på hur länge bilen har varit på tomten. Du kan se fakturadatum på själva fakturan i sig. När fakturan gavs till återförsäljaravtalet är ungefär hur länge bilen har varit på tomten. Numera är fakturan ut till återförsäljaren efter att bilen släpps från hamn. Subtrahera ungefär en vecka för frakt och du vet hur länge bilen har fysiskt varit där.
3.
Ta en titt på bilens djurbesättningarna. Alla nya bilhandlare har en metod för att hålla reda på sina bilar. Så om bilen du tittar på har ett lager antal A1200 och du ser en annan bil med beståndet nummer A3400, som innebär att de fått 2. 200 andra bilar sedan bilen kom dit. Betyder din bil har nog varit där ett tag.
4.
Kontrollera handskfacket för tjänsten Incheckningsdatum. Alla nya bilar måste besiktigas av deras serviceavdelningar innan de säljs, för att leta efter defekter från sjöfarten och att se till att allting fungerar korrekt. Detta är också ett bombsäkert sätt att ta reda på hur länge bilen har varit på tomten.

Tips och varningar


 • Fråga återförsäljaren om bilen kom från en annan återförsäljare. Ibland ett fordon kunde ha suttit på en återförsäljares mycket för tre månader innan det var återförsäljare handlas till en annan återförsäljare. Så det kunde ha suttit på din återförsälningskontorets mycket för bara två veckor men det har faktiskt suttit i nästan fyra månader.
 • Använd fordonets ålder som hjälper dig att förhandla om priset på bilen. Återförsäljare kommer att vilja ge mer pengar av för bilar som har suttit på sina partier för tre eller flera månader.


 • Relaterade artiklar


  hur du söker en bils historia
  hur man köper en begagnad bra bil
  ny bil alternativ
  var man kan hitta information om en bils garanti
  hur man kan kontrollera om bilen har förstört
  suv köpare guide
  Hur får man en kopia av en titel
  hur man sparar pengar på en bil genom att betala kontant
  hur man använder Carfax innan de köper ett fordon
  Hur får man en bil lån med dålig kredit