hur man skall avgöra återförsäljare kostnaden för en bil

hur man skall avgöra återförsäljare kostnaden för en bil

Bestämma en återförsäljares kostnad för en bil kan verka enkel. Många bilköpare anser att fakturan Priset representerar vad dealern betalar till fabriken. I verkligheten är fakturan bara är en del. Det finns andra saker, som omtag och fabrik till återförsäljare incitament att föra de verkliga kostnaderna nere räkningen. Du måste känna till alla faktorer om du vill beräkna en exakt kostnad och använda den för att förhandla fram bästa möjliga

Du behöver:. . .
Calculator


1

Beräkna faktura priset på bilen, inklusive paket eller enskilda tillbehör. Du kan lätt hitta faktura information om fordonsforskning webbplatser som DriveNow eller Edmunds. Välj rätt märke, modell och år för fordon du är prissättning. Lägg till alla tillbehör och paket till determiine den totala fakturan priset.
2.
Lägga till destinationen avgift, som är kostnaden för att transportera bilen från tillverkaren till återförsäljaravtalet plats. Detta är en legitim kostnad, och det kommer vara införd av fordonsforskning webbplatser när du tar upp information om bilen.
3.
Subtrahera förhalningsrättigheter belopp, som varierar beroende på tillverkare. Den går vanligtvis mellan 1 och 3 procent av fakturan priset. Edmunds säger förhalningsrättigheter är pengar som ges tillbaka till generalagenten. Återförsäljaren betalar hela fakturabeloppet, och förhalningsrättigheter betalas tillbaka regelbundet, vanligtvis kvartalsvis. Fordonsindustrin forskning webbplatslistan normalt förhalningsrättigheter priser för varje tillverkare. Vissa lyxbil tillverkare har inte omtag.
4.
Subtrahera varje fabrik till återförsäljare incitament. Edmunds säger att detta också är känd som "dealer kontanter. " Det är pengar som går direkt till återförsäljare, till skillnad från rabatter som ges till konsumenter. Det kan erbjudas till återförsäljare i en viss region eller knytas till vissa långsamma säljande modellerna. Fordonsforskning webbplatslistan typiskt nuvarande incitamenten och de specifika tidsram som de erbjuds.

Tips och varningar


 • Edmunds rekommenderar att man inte berätta en bil säljare som du vet om den förhalningsrättigheter om han försöker övertyga er om att han inte tjänar några pengar på en försäljning. Den förhalningsrättigheter tillåter honom att göra en vinst även om han säljer en bil på fakturan pris när det inte finns några fabrik till återförsäljare incitament.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en ny bil, lastbil eller suv
  hur man köper och säljer muskel bilar
  hur man sparar pengar på begagnad bil auktioner
  hur man köper en bärgning bil
  om miljövänlig bil strålkastare design
  citron lag på bilar
  hur du anpassar en Chrysler 300C
  hur du köper skadade fordon från ett försäkringsbolag
  hur man hittar värdet av begagnade bilar till salu
  hur man köper en begagnad bil: tre quick and dirty förslag