varför manuella transmissioner är bättre

varför manuella transmissioner är bättre

. Medan en automatisk växellåda är en avgjort lättare proposition i livliga städer där stop-and-go-trafik är norm i de allra flesta körsituationer, gör en manuell växellåda föraren att få tillgång till mer kraft från motorn

Du behöver:
3 kreditupplysningar från TransUnion, Experian och Equifax.
En budget.

Historia

Det var inte förrän 1948 som General Motors lanserade den första helautomatiska Dynaflow överföring på en Buick modell. Innan den tiden alla bilar kom med manuella växellådor.

typer av manuella transmissioner

Även om det har varit tre-och fyra-växlad manuell växellåda i det förflutna, för närvarande utgör normen för fem-och sexväxlade växellådor.

Fördelar för effektivitet och utsläpp

manuella växellådor i allmänhet har olika utväxlingar för olika miljöer (till exempel 3: e för omkörning, 6: e för kryssningar på motorvägen) så det här anpassningsbar körförmåga ger de flesta förare bättre bränsleekonomi och lägre utsläpp.

att köra

Även om det är en rent spekulativ åtgärd, förare av manuell transmissioned bilar hävdar att användning av kopplingspedal och den extra kontrollen det ger dig betalar sig på "körglädje", ett begrepp svårt att mäta, men viktigt när du gör en bilköp.

Framtida Konkurrens

Framtiden för den manuella växellådan är osäker på färre och färre människor köper dem och alternativ som Volkswagen DSG dubbel-koppling automatlåda har utrotat den kraft och effektivitet fördelarna för gör-det -själv Växelspak. Dessutom, hybrid-och elbilar har inget behov av en förstärkt växlad manuell växellåda, så en dag den manuella växellådan skulle dö ut helt och hållet.


Relaterade artiklar


hur man får bra prisinformation om nya och begagnade bilar
hur man köper en begagnad Lexus GS300
hur man köper en ny bil med ett leasingavtal
Hur får man en kupong för Kontant Clunkers program
bil köper tips för kvinnor
hur man kan förstå ett antal identifiering av fordon
hur man får ut det mesta av den kontanta Clunkers program
hur man köper en begagnad bil med ett lån
de bästa nya bil köper strategi
hur du köper skadade fordon från ett försäkringsbolag