hur man identifierar en Ford Ranger 5-växlad växellåda

hur man identifierar en Ford Ranger 5-växlad växellåda

Ett av de problem som kan uppstå när du försöker identifiera den typ av överföring i en Ford Ranger är att 5-växlad växellåda i Ranger inte görs av Ford. Ford Ranger 5-växlad växellåda sker med Mitsubishi eller Mazda, och du får inte användas för att se dess identifieringsmärken. Du kan identifiera en Ford Ranger 5-växlad växellåda genom att lära hur platsen de två överföring modeller som används i lager lastbilen. Detta gör att du bekräfta att bilen du köper inte ändras från den ursprungliga specifikationerna.

Du behöver:.
Måttband


1
Titta under sändningen i botten pannan (där överföringen skärmen är) och räkna antalet. bultar bifogas pannan. En 12-bult mönster är typiskt för den ursprungliga Mitsubishi och Mazda sändningar gjorts för Ford Ranger.
2.
Mät förlängningen bostäder. Detta är den del av den kraftöverföring som sitter förbi klockan bostäder och centrum en del av transmissionen. Det är mycket smalare då resten av Transmission Unit och bör åtgärd 10 inches.
3.
Leta reda på ID-taggen. Både Mitsubishi och Mazda enheter sändning har en tagg metall ID fäst på vänster sida av klockan bostäder som är stämplad med Ford delnummer av 5-växlad växellåda för din Ranger. På Mitsubishi enheten på ID taggen kommer att göras av röd metall, på Mazda enheten på ID taggen kommer att silver i färg
4
Identifiera stilen på klocka bostäder. . . Båda typerna av överföring enheter har en sluten klocka bostäder på all-wheel-drive (AWD) modeller. Klockan bostäder på 2WD fordon kommer att vara hälften-stil (inte helt sluten).
5.
Alla de ovan nämnda kännetecknen kommer fram på ett original 5-växlad Ford Ranger växellåda. All överföring som saknas en av dessa kännetecken anses inte vara originell.

Tips och varningar


 • en 5-växlad växellåda kommer att ha sex växlar (inbegripet omvänd ). Bli inte förvirrad av skillnader i villkor mellan antalet växlar framåt och det totala antalet växlar.
 • Endast ersätta överföringar med enheter klassade för motorstorlek och utväxling av din lastbil. Annars felaktig utväxling kan göra att motorn arbeta hårdare än den är avsedd för, vilket resulterar i slitage och skador.


 • Relaterade artiklar


  lastbil köpa tips
  Hur får man en bil lån med dålig kredit
  gas vs hybrid Toyota Highlander
  fördelar och nackdelar med att äga en hybridbil
  lagar om citron bilar
  sätt att identifiera och undvika rovgiriga olicensierade fordon återförsäljare
  Vilka olika typer av fordon titlar?
  hur man kan jämföra fördelarna med leasing eller köpa en bil
  hur man kan slå de bilhandlare
  hur man beräknar en återförsäljare faktura