smart sätt att köpa en klassisk bil

smart sätt att köpa en klassisk bil

Antique Automobile Club of America definierar en klassisk bil som en som är över 25 år. Att hitta en klassiker i utmärkt skick blir ytterst svårare eftersom den modell du söker blir äldre. Från den första Ford Model T, att bilar fortfarande finns till den senaste fordon årsmodell göra den klassiska cutoff, det finns en enorm mängd ut där för att ta

lilla damen bilar befinner Real

Den smarta, erfarna klassisk bil insamlare kommer alltid att leta efter de minst använda bil han eller hon kan hitta. Den gamla klichén "lilla gumman" ägd bil är inte en myt. Egentligen gamla damer och äldre herrar också, brukar hänga på sina ägodelar länge efter att de slutat använda dem. Klassiska bilar är inget undantag. Ibland dessa fordon finns kvar ute i elementen och har kropp skada eller vittring, men de är fortfarande oftast i bättre skick än de flesta bilar föremål för dagligt bruk. Då och då en samlare kommer tur ut och hitta en äldre ägare som har hållit sin bil i ett garage i årtionden och bara kör det en eller två gånger per år.

Äldre ägare kan även placera en lägre prislapp på sina klassiska bilar. Försäljning annonser eller listor internet, dock inte får lista åldern på ägaren, och vissa kan försöka att måla en "liten tant" scenario där det inte existerar. Ett samtal till ett nummer som tillhandahålls och /eller ansikte mot ansikte möte vanligtvis bekräftar vem säljaren verkligen är och vad den sanna historien bakom fordonet är.

Efterlysningsannonser Ebay för unika fynd, Generalagenterna för pålitlighet

Den Efterlysningsannonser och Ebay är två av de bästa ställena att hitta sällsynta, prisvärda och unika klassiska bilar till salu. Det finns otaliga gratis annonsering böcker med personlig och annonser för fordon av alla slag och år modell. Några bil tidningar och särskilda böcker annons tillgodose endast till klassiska bilköpare. Tidningar inte alltid visa bilder med annonser, men platsannonser alltid ha en bil avsnitt.

Några publikationer och online-resurser kommer också att ha listor för faktiska auktioner featuring specialitet klassiska bilar. Dessa är bra ställen att bjuda på otroligt sällsynt fynd i nyskick. Undvik webbplatser eller annonser som lockar dig att betala en avgift för auktionsdeltagare. Det finns gott om mer legitimt kläder som tillåter dig att bara dyka upp och bjuda på din drömbil.

Ebay, försäljning böcker och fysiska auktioner omfattar i privata säljare, som vanligtvis är inga problem för en erfaren och kunniga köpare. Men för vissa gröna köpare nya för försäljning scen och obekanta med vad man ska leta efter i en bra klassisk bil, en återförsäljare eller specialitet verksamhet är en bättre plats att börja.

ett återförsäljaravtal som specialiserat sig på klassiska bilar med en stjärnspäckad rykte för kvalitet och kundservice är idealiskt. På så sätt varje fråga du kan ha potentiellt skulle kunna lösas genom ett telefonsamtal eller ett besök-eller hot om en advokat engagemang. Ett återförsäljaravtal har mer att förlora om du inte är nöjd och är fast beslutna att klaga eller få jämn. En privat säljare är inte troligt att hjälpa dig hantera alla aspekter av regelbunden klassisk bil vård och underhåll du kan behöva när köpet är klart.

Gör din forskning Inspektera Merchandise

Först, hitta och forskning ideal modell av den klassiska bilen du vill ha. Sedan räkna ut vilket pris du har råd med, och titta på varorna innan du begår. Om du inte vet en bränslepump från ett däck jack, få hjälp. Hyr en specialist eller be en vän som är en klassisk bil buff. Få en bruksanvisning för bilen genom Ebay eller någon annan sajt på nätet som säljer dem. Har massor av online-sökningar, och om du inte är dator kunniga ta en tur till biblioteket och ta reda på så mycket du kan om din framtid antika förvärv. Gå till bilen inspektion beväpnade med denna kunskap och /eller din assistent. Oavsett om du behöver en eller inte, det gamla talesättet "två huvuden är bättre än ett" gäller. Du kan oftast spela bra cop /bad cop med ägaren eller återförsäljare för att få ned priset och /eller få sanningen om alla möjliga problem fordonet kan ha.

Titta bilen över toppen till botten, stötfångare mot stötfångare. Provkör bilen om det går, och försöka identifiera exakt vad reparation är nödvändigt om det är ur spel. Har din expert påpeka eventuella stora brister till säljaren, eller gör den själv så fort du identifiera dem. Har ditt pris forskning redo och pruta om du kan. En motiverad säljare är alltid villig att slå några tior bort att stänga en affär. Om fordonet är i dåligt skick, se om det finns extra delar finns eller kanske till och med delar i bilen säljaren kunde kasta i för lite extra.

Kontrollera alltid att komma med ett försäljningskontrakt som skyddar dig och säljaren. Du kan hitta flera exempel på nätet, eller så kan du gå till biblioteket och hitta en i en bok att kopiera och ta med dig till inköpsstället. Återförsäljare kommer att ha dessa på handen, men du bör ändå läsa allt det finstilta och vet vad du registrerar i det fallet.


Relaterade artiklar


de bästa sätten att förhandla när man köper bilar
hur man verkligen köpa en bil
hur man får motorcykel information VIN-nummer
Hyundai Elantra vs toyota corolla
hur ta reda på om motorn är den ursprungliga blocket
Toyota vs GM
hur man kan förstå ett antal identifiering av fordon
hur du köper en bil av statliga
hur man kan undvika att köpa en klonad fordon
hur du returnerar en begagnad bil till återförsäljaren