hur man skriver ett försäljningsavtal för en privat fest bilförsäljning

hur man skriver ett försäljningsavtal för en privat fest bilförsäljning

När du köper eller säljer en bil som en privat fest snarare än genom en återförsäljare, ska du skriva upp ett försäljningsavtal. Vad avtalet måste innehålla kan variera något från stat-till-stat, så se till att kolla med institutionen för fordonet för det land där bilen kommer att registreras. En enkel köpebrevet eller köpeavtalet, kan skrivas eller skrivs på ett papper och skall vara undertecknad av båda parter --- köpare och säljare

Du behöver:.
Märke, modell och år av bil.
Säljarens namn.
Köparens namn.
VIN # för fordonet.
Papper.
Penna.
Försäljningspriset för den bilen.


1.
Börja med säljaren info. Du kan starta köpebrevet med säljaren information, så det säger: "Jag [säljarens namn]. "
2.
Inkludera bilen information. Därefter måste du inkludera vad som säljs, så uttalandet skulle fortsätta, "sålde en [År, märke, modell och VIN-nummer på fordon]. "
3.
Lägg i köparens uppgifter. Fortsätt uttalandet med köparens uppgifter. "Att [Köparens namn] för det belopp som [Ta försäljningspriset på fordonet]. "
4.
Skriv garantiinformation. De flesta begagnad bil försäljning mellan privata parter är "som är" försäljning vilket innebär att bilen inte innehåller någon typ av garanti. Du vill inkludera denna information i köpeavtalet. Det kan formuleras att säga, "Ingen uttrycklig eller underförstådd garanti. Fordonet säljs i befintligt skick. "
5.
Underteckna avtalet. Både säljare och köpare av fordonet behöver underteckna avtalet för att göra det rättsligt bindande.
6.
Inkludera personlig information. Du kanske också vill inkludera personliga kontaktuppgifter såsom telefonnummer och adress för köpare och säljare. Detta kan hjälpa köparen att kontakta säljaren om ytterligare information krävs för att registrera fordonet, eller för säljaren, om det är några problem med att överföra fordonet ur säljarens namn.


Relaterade artiklar


hur man får pengar för en ny bil från Kontant Clunkers proposition
hur man får prissättning leverantör rabatt på ett nytt GM fordon
vad som är låg Balling priset när man köper bil?
Hur får man en gratis använt kontroll bil vin
hur man får en automatisk titel i Texas
fördelarna med att köpa en ny bil
hur man deltar i "Cash for Clunkers" bil inbytesprogram
hur man undviker lusten att köpa en stor SUV eller en stor lastbil nu
var man kan hitta begagnade bilar
hur man köper begagnad bil: 12 tips om att köpa begagnad bil