hur man köper en bil från en oberoende säljare

hur man köper en bil från en oberoende säljare

Som bilköpare är det viktigt att du forskning värdet av fordonet i fråga innan ett erbjudande för det. Det är naturligt att en oberoende säljare alltid kommer att försöka få ut det mesta som han kan för bil, och det är lika naturligt att en köpare alltid kommer att försöka betala så lite som möjligt. En välinformerad köpare kommer att vara mer benägna att få en bra affär

Du behöver:. .
Dator med Internetuppkoppling och dator skrivare
Penna och anteckningsbok.
Kopior av NADA Guide och Kelly's Blue Book (tillval).


1.
Gör ett första besök för att bestämma en ungefärlig förutsättning värde för fordonet du planerar att köpa med att inspektera den noga, frågar säljaren om du kan starta fordonet och ta det för en provkörning. Gör en lista över märkbar brister i fordonets drift och i det utseende, ange då följande: flisas eller bleka färg, bucklor eller dings, onormalt slitage runt i eller utanför kanterna på däcken, låga däck mönsterdjup, sprickor eller chips i fönstren, nedskärningar eller revor i tyget av interiören, knackar eller pinga ljud som kommer från motorn, blå eller svart rök kommer från avgaser och andra märkbara brister eller skador. .
2
Använd din inspektion konstaterar att tilldela ett villkor nivå på fordonet: utmärkt, god, rättvis eller Dåligt. I allmänhet kommer mindre än 3 mycket märkbara brister klassificeras som ett fordon i "Excellent" skick, 3 till 7 brister, "Bra", 8 till 10 brister, "Fair", och över 10 brister kommer att klassificeras som ett fordon i " . . Dålig "skick
3
logga in på Internet och göra ett besök på de tre nationella riktlinjer fordon värdering: Nada Guide på http://www. nadaguides. com-Kelly's Blue Book på http://www. kbb. com-och Edmunds på http://www. edmunds. com Välj den typ av fordon, begagnad eller ny, och ange sedan år, göra, modell och ange före inspektionen tillstånd av fordonet i online-formulär av varje resurser. Skriv ut sidan kopior av alla tre värden som ges till dig för fordonet i fråga.
4.
Genomsnitt tillsammans de tre värden som du från de resurser som anges i steg 3 genom att lägga ihop dem . Dividera resultatet med 3 och du har nu en god nationell genomsnitt av nationella "marknadsvärdet" priset på fordonet.
5.
tillbaka till säljaren för andra gången, med utskrifterna och din genomsnittliga tillsammans med dig. Ställ din inköpspris erbjuda ungefär tio procent lägre än de genomsnittliga pris som du beräknat, vilket ger ett visst spelrum för säljaren att höja din erbjudandet, eftersom säljaren nästan säkert kommer att försöka att du kan höja din insats något. På detta sätt både du och säljaren har förhandlingar rum.

Tips och varningar


 • Det kan vara något speciellt att beaktas med bilen du köper. Om säljaren nämner att motorn har haft en hel ombyggnad, till exempel, och att den har låg körsträcka, tänka sig att betala ytterligare två procent över medelvärdet pris att vara rättvis i din del mot säljaren. Bara vara säker på att du får bevis för det arbete som gjorts innan du betalar mer.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en ny bil online och spara pengar
  Skillnaden mellan acura NSX & the Honda NSX
  Hur får man en bättre bil lån
  hur man köper en ny bil
  hur du söker en bils historia
  hur man kan jämföra bilpriserna
  om begagnade bilar
  hur man köper en begagnad bil och få ett bra värde med hjälp av din mekaniker
  hur man hittar en bruksanvisning för en bil
  hur man kan jämföra bilpriser