hur man får ut av en upp och ner bil betalning

hur man får ut av en upp och ner bil betalning

Termerna "upp och ner" eller "under vatten" hänvisar ofta till en inteckning eller auto lån. När du är upp och ner, betyder det att du har negativt eget kapital-du är skyldig mer på din bil än det är idag värt. Känn dig inte alltför dålig-you're inte ensam. En av fyra auto lån medför minst vissa negativa egna kapitalet, enligt Edmunds. com. Du kan få ut av ett upp-och nedvänd bil lån, men det kan vara svårt
1
Bestäm hur upp och ner du är. Den del av negativ kapital du har avgör om du kommer att kunna kunna få ut av lånet eller inte. Forskning din bil, att använda resurser som Nada och Kelley Blue Book bestämma dess värde. Jämför värdet på din payoff. Om du bara $ 1. 000 till $ 2. 000 upp och ner bör du inte ett problem. Om din negativt eget kapital uppgår mer än så, du har problem att få ut av lånet.
2.
Försök att handeln i fordonet. Trading en bil i kommer netto du mindre än att sälja den direkt kommer, men kan försäljaren kunna rulla din negativt eget kapital till en ny bil lån. Fordon med stora rabatter och avdrag blir enklare att rulla negativt eget kapital i; rabatten beter sig som en handpenning, det minskar lånet till värdet förhållande av det nya lånet.
3.
Försök att sälja fordonet privat. Sälja bilen privat kommer vanligtvis att du kan betinga ett högre pris, eftersom du är "detaljhandel" det istället för "grossistverksamhet" det. Om din payoff är drastiskt högre än detaljhandeln värde, förvänta dig inte att få din fulla payoff. Det är svårt nog att sälja en bil för hela pris, än mindre mer.
4.
Spara upp kontanter. Om du inte kan handla i fordonet eller sälja den privat, på grund av din negativt eget kapital, måste du spara upp tillräckligt med pengar att göra upp åtminstone en del av skillnaden mellan verkligt värde och payoff. När du kan betala skillnaden upfront, kan du välja att sälja ditt fordon privat eller byta in den

tips och varningar


 • Handel i din upp och ner bil Lånet kommer inte att lösas upp dina negativa egna kapitalet, i själva verket, kommer du förmodligen vara mer upp och ner i slutet
 • I de flesta fall är det bästa alternativet att betala ner lånet tills Utdelning är nära värde. Detta kommer att ta tid, eftersom fordon sjunka månad.
 • Undvik att vara upp och ner i framtiden genom att välja fordon med utmärkt andrahandsvärde, betala stora avbetalningar och undvika långa (72 månader) auto lån .


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en begagnad bil och se till att det är en bra affär
  hur man köper online bilar
  hur man kan jämföra en sju sitsig suv
  Hur kan jag leta upp en rapport bil historia?
  vad är en återförsäljare faktura?
  hur man köper en stor begagnat fordon
  fordonsindustrin citron lagar
  hur man hittar en ny bil till ett bra pris
  nya bilköp checklista
  hur du köper en bil med lite krångel