hur du köper skadade fordon från ett försäkringsbolag

hur du köper skadade fordon från ett försäkringsbolag

Försäkringsbolagen köper skadas eller bärgade fordon av olika anledningar. De flesta bilar var inblandade i olyckor och var "totalt", det översteg kostnaden för reparation av bilens marknadsvärde. Andra bilar hade återhämtat sig efter stöld eller skadats på grund av en naturkatastrof, som till exempel en översvämning. Varulagret består ofta av både gamla och nya gör eller modeller, av både import och inhemska modeller. Om du köper ett fordon med en bärgning titel, kanske du inte kan få kollision eller full försäkringsskydd.

Du behöver:
dator med Internetuppkoppling och dator skrivare
. Penna och anteckningsbok.
Kopior av NADA Guide och Kelly's Blue Book (tillval).


1.
Bestäm en total budget och samla nödvändig kontanter eftersom du kanske måste betala för bilen omedelbart. Du kan spendera mindre än $ 1,000 för en skadad äldre modell (t. ex. en 2000 Nissan Sentra), även om dess skick sannolikt kommer att vara hemskt. Vissa auktioner tillhandahålla finansiering optioner, mest auktion ladda varje köpare avgifter baserat på deras vinnande bud (e. G. , 5 procent).
2.
Sök efter auktioner i ditt område så att du kan inspektera inventering innan ett köp. Många försäkringsbolag säljer bärgning bilar till tredje part auktionshus. Auktioner vanligtvis hålls på veckobasis vid en bestämd tid och plats.
3.
Kolla online-auktioner som insurancesalvagesolutions. com eller iaal. com, som håller auktioner i hela USA. Du brukar kan bjuda leva under auktionen eller lämna en pre-bud innan auktionen äger rum.
4.
Skaffa ett skriftligt avtal innan du betalar. En säljare kan diskutera villkor och avgifter med dig, men ett skriftligt avtal skyddar dig i händelse av bedrägeri eller stöld (t. ex. du aldrig ta emot bilen efter att ha betalat hela). Ta inte besittning av bilen med bara kvitto. Efterfrågan tillfälliga taggar och en kopia av ansökan om namnändring.
5.
Om du köper ett fordon i en annan stat, måste du väga din leverans alternativ. Vissa auktioner fartyg också fordon till köpare för rimliga avgifter, som $ 400 till $ 500 till fartyg från North Carolina till New York.

tips och varningar


 • Bestäm om auktionen är öppen för allmänheten före närvara. Du kanske måste betala en anmälningsavgift om du inte är en licensierad bilhandlare.
 • Var beredd på konkurrens, vanligtvis från begagnade bilhandlare. De flesta auktioner sälja bilar "som är", vilket innebär att du inte kan returnera en bil om du stöter på ett större fel. Du kanske kan betala extra för att ta emot ett begränsat (30 dag) garanti för motorn eller kroppen.


 • Relaterade artiklar


  hur man ansöker om ett högre billån
  Pontiac Vibe vs Toyota Matrix
  Nissan 350Z vs Infiniti G35
  buick garantiinformation
  olika delar av en bil
  Vad betyder femte numret på en VIN-nummer betyder?
  hur man kan undvika bedrägerier bilaffär
  Tips på att köpa en begagnad motorcykel
  BMW 330i problem
  hur man beräknar bil betalning från totalpriset