Vad händer med dina uppgifter när du får en online bil offert?

Vad händer med dina uppgifter när du får en online bil offert?

Processen med att köpa en bil på nätet är ett enkelt sätt att få den bil du vill ha och har ett par lokala handlare försöker att förtjäna ditt företag-allt från bekvämligheten av ditt hem eller kontor. Allt du behöver göra som konsument är att fylla ut några bitar av information om dig själv och på fordonstyp (er) du är intresserad av och lämna resten till säljaren

Första gången

Du kan använda en av de många populära bil webbplatser, såsom Cars. com, Edmunds. com, Carsdirect. com och Autotrader. com, bara för att nämna några . Räkna ut vad du behöver i din nya bil. Storlek, dess avsedda användning och gas körsträcka, exempelvis

Information till återförsäljare

När du har gjort din due diligence online och på återförsäljare, kan du logga in din favorit bil hemsida och lagt in en begäran att få offerter schema eller testa enheter för den nya bilen av dina drömmar. Din e-postadress, namn, telefonnummer och vilken typ av fordon du söker automatiskt skickas till återförsäljare i ditt område. De flesta återförsäljare betalar faktiskt för att få din information som skickas till dem för en kostnad av ca $ 18 till $ 25 per bly (beroende på bly leverantören). Denna tjänst är kostnadsfri för konsumenterna och är ytterligare ett sätt för online bil webbplatser för att generera intäkter och samtidigt ge handlare med lokala kunder.

Nästa steg

Efter återförsäljare har fått dina uppgifter de kommer att börja ringa och mail till dig att försöka schemalägga bokningar för dig att provköra den nya bilen eller att träna prissättning med dig via telefon eller via e-post om det är mer praktiskt. Du kan arbeta med flera säljare och återförsäljare för att få bästa priser på fordonet som du är intresserad eller så kan du be en lokal handlare hitta exakt den bil du vill ha.

Om du letar efter en ovanlig bil med vissa alternativ och färger och en viss överföring, försök att bara arbeta en eller två återförsäljare. Om du börjar prata med fyra eller fem återförsäljare och att de alla försöker få dig samma fordon, återförsäljaravtalet som faktiskt hade den bil du söker kommer sannolikt inte att handeln fordonet borta. Detta kommer att tvinga dig att köpa från dem och kommer att lämna dig med mindre förhandlingsposition, eftersom de vet att det är speciellt fordon som du vill.


Relaterade artiklar


hur du avgör om din bil är berättigade till kontant Clunkers program
hur man köper en begagnad bil
hur man köper en begagnad bil från en privat säljare
hur man kan spara tusentals på din nästa bil köp
tips om hur man köper en begagnad skåpbil
processen för att köpa en bil
inspektion checklista för att köpa en ny bil
hur man handlar ett nytt fordon
om Carfax rapporter
hybridbilar och hur de fungerar