problem med översvämmade bilar

problem med översvämmade bilar

När du köper en begagnad bil, får köpare stöta översvämningsskador. Med hundratusentals fordon skadats i senaste tidens orkaner och översvämningar har det blivit en viktig fråga. Köpare bör vara medvetna om de problem som översvämningar kan orsaka och hur platsen dessa fordon

Mold

Den kanske mest uppenbara problemet från översvämningsskador är att mögel som växer överallt vatten har dröjt så länge, speciellt om bilen satt dagar i den heta solen. Mögel kommer att växa i tyg av bilen, såsom säte, matta och headliner, men dessa kan ersättas. Mögel kan också växa i luftkonditioneringssystemet orsakar andningssvårigheter hos passagerarna.

Rust

Rust, som mögel, växer överallt där vatten har suttit för länge. Det kan påverka kroppen och ram av bilen, motorkomponenter, skruvar och bultar, den gas tank, ljuddämpare och mycket mer. När rost har dykt upp på ett fordon är det svårt att eliminera den. Rost kan försvaga strukturen i bilen. Om det har kommit in i motorns cylindrar det kommer att förstöra motorn i värsta fall eller bränna alltför olja i bästa fall.

Motor

Vatten i motorn är ett runt recept för katastrof om de inte hanteras på rätt sätt innan du startar bilen. Inte bara kan det orsaka rost, men vattnet själv kommer att orsaka skada. Om gasflaskor är full med vatten, kommer den inte komprimeras som luft och allt ansluts till cylindrarna kommer böja eller bryta. Vatten blandat med transmissionsolja eller olja kommer att minska smörjning, även resulterar i skador.

Dator och Elektronik

Detta är den del av en bil som upprätthåller de värsta skadorna. Det kan ta månader att visas, och det är mycket dyrt att reparera. Datorn är hjärnan i bilen. Skador kan leda till funktionsstörningar i sätet kontroller, elektriska fönsterhissar, dörrlås, förrätt, strålkastare, horn, etc. Men datorer och elektroniska skador kan också vara dödlig om den påverkar det låsningsfria bromssystemet eller krockkuddarna.

Är det en Översvämmad Car?

Tyvärr är det relativt enkelt för bilförsäljarna att tvätta en bil titel. De köper helt enkelt en flod-skadade fordonet och rensa upp så det är svårt att se skadan. Om den har en bärgning titel, kan det vara ny rubrik i en stat som kommer att utfärda en ren titel. När detta händer är det enda sättet att veta om bilen har bärgats översvämning är med en del detektivarbete.

Några av de kontrollampa tecken på att en bil har blivit översvämmade innehålla lera i bålen, märken vatten eller droppar inuti instrumentpaneler, våt eller "uttorkade" bruksanvisning och skev invändiga paneler. Ger interiören på bilen en bra nosa. Frågor till de lukter såsom mögel, blekmedel eller Lysol

Få det inspekteras av en professionell och köra en VIN check. CARFAX och NICB båda har en fri VIN check system som kommer att informera dig om rapporterade översvämningsskador på ett fordon.


Relaterade artiklar


hur man kan jämföra nya bilar
hur man hittar en certifierad används Lexus
Mazda 323 problem
hur man kan jämföra bil garantier för 2007 års modeller
hur man får det bästa erbjudandet när de köper en bil
hur du fråga dina föräldrar för en bil
nackdelarna med elbilar
Hur får man en affär på en ny bil
hur du sorterar genom sammanblandningen av att köpa en elektrisk eller hybridbil
hur man köper en ny 50cc skoter med rätt information