information om citron lag

information om citron lag

Du kanske har köpt en begagnad bil och efter att du körde den utanför partiet det verkade vara en citron, vilket innebär att fordonet var defekt. Det finns citron lagar i varje stat att skydda konsumenter som köper en defekt fordon

Lemon Lagar

En citrongul lag skyddar köpare mot mekaniska problem med en defekt fordon. Ett fordon anses en citron om det har ständigt problem som hindrar dess värde, användning eller säkerhet.

Statens lagar

Varje stat har antagit sitt eget citron lagar. Vad som definieras som en defekt fordon i en stat får inte vara i en annan stat. Bilköpare behöver veta hur deras tillstånd definierar en citron. Många statliga citron lagar är modellerad efter den federala Magnuson-Moss Warranty Act.

Magnuson-Moss Warranty Act

Magnuson-Moss Warranty Act antogs av kongressen 1975. Detta federal lag styr konsumentens produktgarantier. Det Magnuson-Moss lagen har flera krav som måste uppfyllas av warrantors.

Begagnade och leasingbilar

Många statliga citron lagar gäller som används och leasade bilar. Den avgörande faktorn är ofta samma skick som det använda eller hyrda bil var i vid tidpunkten för köpet.

Husbilar och motorcyklar

Många statliga citron lagar även omfatta den del av en husbil som inte används för bostaden. Detta är vanligtvis drivlinan, vilket är den del av husbil som har motor och transmission. Motorcyklar normalt inte omfattas av citron lagar.


Relaterade artiklar


hur man gör kompakta suv jämförelse och hitta din bil
dieselbränsle vs bensin
hur man hittar en bruksanvisning för en bil
hur man hittar nyheter GM Hummer i tid till examen
Mazda CX-7 vs Mazda CX-9
Hur får man en begagnad bil fynd
Hur mycket är en 2001 Mercedes CLK 320 värt?
hur man köper en begagnad bil av staten
hur du skapar din egen bil på nätet
Hur tar över bilen betalningarna?