hur man förhandlar om en begagnad bil med en privat fest

hur man förhandlar om en begagnad bil med en privat fest

Det finns många tillfällen då bra förhandlingsförmåga kommer att göra skillnaden mellan en bra affär och tas för en åktur. Nycklarna till en god förhandling inser kraften du har i situationen och vara beredd att djärvt fram din position. När du köper en begagnad bil från en privat fest, finns inneboende fördelar för köparen. Förverkligandet av dessa fördelar och använder dem listigt kommer att se till att du får bästa möjliga för fordonet

Du behöver:.
Kelley Blue Book (www.
kelleybluebook.
com).

hur man förhandlar


1.
Forskning fordonet. Förutom att se till att fordonet är en som du vill köpa, som forskar om fordonet kommer du att kunna ge skäl till varför priset borde vara lägre. Carfax är en onlinetjänst som ger historien om underhåll på alla fordon servas i USA Carfax Rapporten bör användas på ett effektivt förhandling. Ett fordon med en historia av skada eller en som är i behov av reparation skulle kosta minst ett liknande fordon med en ren historia.
2.
Identifiera Kelley Blue Book värde av fordonet. Den KBB är den mest erkända verktyg för bedömning av begagnade fordon. I guiden kan du välja fordon efter märke, modell, trim, fler funktioner, skick och körsträcka. Alla dessa faktorer bidrar till att få det mest rättvisa priset.
3.
Ställa frågor. När du köper en bil från en privat fest, det finns vissa detaljer som ger dig en bättre förståelse för hur du kan köpa till lägsta pris. Frågor som: "Varför säljer du bilen?" tillåter dig en inblick i motiven för säljaren. Om svaret är att de tror de kan få ett bättre pris än de erbjöds i handeln, då kan du anta att säljaren kommer att använda intäkterna från försäljningen för att köpa ett annat fordon. Detta är viktigt eftersom det talar till hur brådskande försäljning. Ju mer ivriga säljaren, desto större chans har du att få fordonet för ett lågt pris.
4.
Avstå från att visa för mycket intresse. Precis som den iver för säljaren kan skicka signaler om på vilket sätt priset skall justeras, det kan även iver av dig, köparen. Att erbjuda information om hur perfekt bilen passar dina behov skiftar förhandlingsmöjligheter till säljaren. Att säga "Jag kunde se hur du skulle passa en massa matvaror i denna koffert" kontra "Detta kommer att bli perfekt när jag går och handlar" gör stor skillnad. Det första var en generell bedömning, den andra, en påskrift

5.
Gör ett erbjudande. Erbjudandet bör vara mindre än du hade råd att betala eller är villiga att betala. Detta är på många sätt som ett spel, syftet med spelet är att få säljaren att gå med på lägsta möjliga pris. Erbjuda ett löjligt lågt belopp som inte bara kommer sur tonen i försäljningen, men kommer att avslöja till säljaren att budet inte är allvarlig. Du bör också ha rätt erbjudande innan avslöjar villkor. Ett exempel: "Eftersom den här bilen inte har en måne taket som jag hoppades, och det har varit i en olycka, kan jag se mig själv säkert att betala (tomt) för det. " Den kvalifikationer, eller Sammanfattningsvis kommer förmedla till säljaren att du är ansvarig. Du kommer att ha sagt att detta inte är exakt vad du ville, men du är villig att köpa det ändå, till ett lägre pris.
6.
Förvänta att din första erbjudandet inte kommer att accepteras, åtminstone inte direkt. Om du kör in i en desperat säljare som vill lasta bilen för något rimligt pris kan du få lite motstånd när du erbjuder ett lägre pris än det KBB notering. För andra tillfällen, när säljaren har utrymme att ha tålamod eller är särskilt kunniga, kan du behöva underhålla en räknare erbjudande. Det är där forskningen kommer att hjälpa. Genom att påminna ägaren av de villkor som motiverar ett lägre pris samt erbjuder sig att köpa fordonet omedelbart, sätta dig tvivel i sinnet hos säljaren om att vänta på ett bättre erbjudande.

tips och varningar


 • När du gör ett erbjudande, inte talar. Vid det laget har du avsagt sig allt ansvar för säljaren. Låt dig inte styras av kroppsspråk. Du kan känna obehag i säljaren. Det finns ett visst tryck som bygger när en av er gör ett erbjudande, inte frita trycket genom att prata. Lämna det rakt på axlarna av din "motståndare". De kan spänne under den och samtycka till dina villkor, eller skjuta tillbaka en räknare erbjudande. Vid den tiden börjar spelet igen.


 • Relaterade artiklar


  camaro vs Integra
  Definitionen av en bärgning titel
  hur att provköra ett fordon på ett återförsäljaravtal
  där för att shoppa för bilar
  den säkraste gas-saving bilar
  hur man får det bästa priset på en ny bil
  hur man köper en begagnad bil på nätet
  hur man köper en ny bil i Kanada
  Hur får man en ny bil utan kredit
  hur man sparar pengar på en begagnad bil