hur man förhandlar med en säljare vid bilköp

hur man förhandlar med en säljare vid bilköp

Om du är i marknaden för en ny eller begagnad bil och vill få det bästa erbjudandet, är denna artikel ett måste läsa. Spara pengar när du köper en bil genom att följa dessa enkla steg. Aldrig tas tillvara av en säljare igen

Du behöver:
Courage
. Pengar och /eller god kredit.


1.
Inser att du har all makt. Försäljaren behöver dig mer än du behöver dem. Du har inflytande över dem, kraften i dina pengar. Om du känner dig osäker på någon punkt är du välkommen att helt enkelt gå iväg.
2.
vet vad du vill. Om du ägnar lite tid i förväg för att avgöra vad din bil behov, kan du undvika att säljas något du inte verkligen vill. Om du dyker upp på generalagenten borta, vem vet vad du kan övertalas att köpa. Gör en lista över alla funktioner du absolut måste ha, samt de du önskar. Vad gör och modeller passar profilen? Helst bör du göra en kort lista med bilar som passar dina behov, sedan söka upp återförsäljare som säljer dem.
3.
veta din budget. Det är där en massa människor råkar illa ut. Du bör fastställa den totala kostnaden du är villig och kan betala, samt den högsta månatliga utbetalningen du har råd innan du går till återförsäljare. Kom ihåg att du måste betala för försäkringar, drivmedel och underhåll också. Innehålla sådana punkter i din budget. Bilförsäljare försöker ofta att övertyga dig om att du har råd med mer bil än vad du faktiskt kan.
4.
Gör din forskning. Du bör veta vad ett rimligt pris för fordonet du funderar. Detta försäkrar att du inte betalar för mycket. På Internet har gjort att kontrollera bilen värderingar en vind! Kontrollera webbplatser för att hitta den av tillverkaren rekommenderat pris och Bluebook värde (NADA eller Kelley), konsument betyg och recensioner (Edmunds, JD Power), och de faktiska priserna bil i området (Cars. com, AutoTrader). Du kan även handla en bil på nätet. Många återförsäljare lägga sina ingen pruta källare online lågt pris, om du skriva ut den och gå över till återförsäljare, det är priset man får.
5.
Få ett lån GODKÄND FÖRVÄG . Gå till din bank eller kredit unionen och se vilka typer av finansiering du har rätt till. Försäljare kommer ofta ge dig en "generös" bryta på priset, men sedan hålla det för dig med finansieringen. Om du har din finansiering täckt i förväg, kommer du inte falla offer för fuzzy matematik och finansiering spektakel.
6.
GÅ till återförsäljare. När du är beväpnad med följande information är du redo att gå och handla: en lista med möjliga bilar, ett rättvist pris för de bilar, din budget och dina alternativ finansiering.
7.
förhandla. Här är där det blir ner till Nitty Gritty. Helt enkelt be försäljaren till ett rimligt pris. Vet du vad detta är för att du gjorde din forskning. Kom ihåg, säljare har att försörja också. Räkna med att betala en skälig provision till återförsäljare och försäljare (cirka 5% av återförsäljare kostnad). Försäljare tjänar ofta bonusar eller priser för att sälja flest bilar i deras återförsäljaravtal, och kan vara villiga att tjäna lite mindre kommissionen i syfte att avsluta affären snabbt. Om priset är fel, berätta för dem så. Försiktigt påminna dem om att en något mindre provision är mycket bättre än ingen provision alls.
8.
Låt aldrig Försäljare till BEHANDLA ILLA DIG! En oförskämd eller respektlöst försäljare är oacceptabelt. Om de du ger dig en hård tid, påminna dem om att du inte behöver sälja bilar för ditt levebröd, det gör de. Det finns många andra återförsäljare som skulle älska att ha ditt företag, och du är mer än villig att ge det till dem. Kom ihåg att hålla er alla korten.
9.
UNDVIK med extramaterialet. Du kommer ofta att uppmanas att genom onödiga extrafunktioner såsom rostskydd, utökade garantier, etc. De är sällan värt priset och bör i allmänhet undvikas.
10.
Stänga affären. Var noga med att fullt ut läsa köparna avtalet före undertecknandet. Prova att slutföra hela förhandlingsprocessen så fort som möjligt. Om du tar upp försäljaren hela dagen och han gör inte en massa provision, kan han besluta det inte är värt sin tid.

Tips och varningar


 • Ofta försäljaren säger att de måste ringa sin handledare för godkännande innan de kan justera priset. De kan även bara låtsas att ringa. Denna teknik ger dem möjlighet att rädda ansiktet när de sänker priset. De vill inte att du inser att de vet exakt vad deras kardemumman är och har befogenhet att sänka priset själva.


 • Relaterade artiklar


  bmw 3 series problem
  fördelarna med manuell växellåda
  hur man köper en begagnad bil och spara
  hur man får DMV register för ett fordon
  Nissan 350Z vs Infiniti G35
  hur man köper en bra begagnad bil, och inte en citron
  Hur du tar en bil tillbaka till återförsäljaravtalet
  hur man kan jämföra små stadsjeepar 2007
  fordon historisk information
  hur man sparar pengar köpa bilar