det bästa sättet för seniorer att köpa en ny bil

det bästa sättet för seniorer att köpa en ny bil

Att köpa en bil är ett stort beslut för någon. En bil är en stor investering och kommer troligen att användas i flera år, så att välja rätt bil-och rätten att köpa metoden-är värt extra planering. För seniorer, kan särskilda överväganden göra vissa bilar mer lockande än andra. En köpare ålder kan också påverka val mellan olika finansiering och alternativ garanti

välja en bil

När en senior överväger en ny bil, finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till. I allmänhet är dessa kommer alla involvera körkomfort och den lätthet med vilken fordonet kan kontrolleras. Comfort börjar med sätet, som många pensionärer föredrar att vara justerbar i höjd och lutning. Den naturliga sittplats är också viktigt, och bör vara tillräckligt hög för att möjliggöra för enkel åtkomst till och från bilen. Den större dörrar på tvådörrars coupéer kan vara svårt att svänga upp och kan också ge rätt att i baksätet svårare. Dessa kan vara frågor om den ledande föraren även för avsikt att låta äldre passagerare.

Bilens kontroller också är viktiga. Elektronisk servostyrning gör det lättare att vända bilen med mycket liten fysisk ansträngning. En automatisk överföring och sitter monterade på ratten kontrollerna kan också spara en hel del onödiga förflyttningar i kabinen. Vissa seniorer hitta större och mer grundläggande kontrollerna för radio, klimatanläggning och andra system fordon ett stort plus.

Säkerhetsanordningar är också särskilt viktigt för många seniorer. Välj en bil med grundläggande funktioner som flera krockkuddar, låsningsfria bromsar och antisladdsystem. Blind fläck varningssystem och backspeglar kameror är för närvarande endast tillgänglig för vissa modeller, men kan minska risken för olyckor och förebygga behovet av en förare att slingra sig runt i sätet för att få en bild av omgivningen.

Finansiering och Garantier

Seniorer tenderar att äga sina bilar längre tid, lösa på ett tillfredsställande modell och stickande med den. Detta ökar behovet av att välja en bil med en bra förlängd garanti. Bilar från biltillverkare som erbjuder garantier på upp till 10 år eller 100. 000 miles kan vara särskilt värt att överväga.

Finansieringsalternativ är en annan viktig faktor. Även seniorer på en fast inkomst kanske vill utnyttja en långsiktig avbetalningsplan, kommer andra föredrar att göra en stor handpenning och minska eller eliminera, behovet av månatliga betalningar. Kontakta din lokala återförsäljare för att lära sig om den erbjudna finansieringsalternativ, eftersom dessa kan komma att ändras över tid. Ett tidsbestämt hyresavtal, där en bil är alltid under garanti och förutsägbara utbetalningar görs månadsvis, kan vara det bästa alternativet för seniorer som inte kommer planerar att göra något av sitt eget arbete med underhåll och vill att säkerheten i en ny bil med några år.


Relaterade artiklar


första gången bil köper tips
information om Ford Motor Company
historia Bergstrom auto
hur man köper en ny bil från en bilhandlare
hur man sparar pengar när du köper en ny bil
hur man hittar pålitlig begagnade bilar under 2000 dollar
hur man köper en begagnad bil billig och ren
hur man köper en bil innan en konkurs ansvarsfrihet
hur man kan jämföra fördelarna med leasing eller köpa en bil
hur man köper en begagnad pickup