Hur berätta om du har en ren titel på en bil

Hur berätta om du har en ren titel på en bil

När du köper eller säljer ett fordon, är det en bra idé att ta reda på om fordonet har vad som kallas en "ren titel. " Detta innebär att fordonet inte har panträtt på det och har inte haft någon skada eller bärgning påståenden mot den. Om någon av dessa förutsättningar föreligger, är titeln anses vara "inte ren. " Vissa människor eller bilförsäljare kan försöka dölja det faktum att bilen de säljer inte ha en ren titel, så det är viktigt att göra din egen forskning innan de köper en bil

Du behöver:.
VIN (Vehicle Identification Number) från den bil du vill slå upp.
Tillgång till Internet.
Tillgång till ägaren eller säljaren av fordonet.


1.
Kör en kontroll fordon historia på bilen du vill köpa, använda en tjänst som CarFax. Lita inte på en fri historia check, eftersom det inte kommer att innehålla samma detaljnivå som du måste betala för. Ange VIN i historien pjäs och du kommer att kunna se en historia av ägare och som om det fanns några skador på bilen som rapporterats till ett försäkringsbolag.
2.

Har en kvalificerad mekaniker utföra en pre-köp inspektion på fordonet. Detta kommer att berätta om bilen har några brister som inte kan ha rapporterats till ett försäkringsbolag, men kan orsaka problem med bilen i framtiden. Om mekanikern hittar en allvarlig fråga med bilen som ska visa upp på ett fordon historia rapport, men inte, be säljaren om de vet vad som orsakade problemet. De kanske inte vet om de inte är den ursprungliga ägaren av fordonet, men det skadar inte att fråga.
3.
Innan du köper bilen, be att få den se originalet av titeln för att se till att fordonet inte har någon retentionsrätt mot det. Om den gör det, kan du tänka köpa bilen, eftersom du kan sitta där med att behöva betala av kvarstad om du köper bilen. Om säljaren inte är villig att visa dig den ursprungliga titeln innan du köper fordonet bör du vara extremt försiktig, eftersom de kan försöka dölja något om bilen.


Relaterade artiklar


Hur får man en gratis rapport vin kontrollera
offentlig information om fordonsposter
ading1a "u003e Hur köpa dig en begagnad bil u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e hitta ett ställe att köpa din begagnade bil
saturn bil historia
hur man beräknar en bil leasingavtal
Hur får man en $ 4.500 tillgodohavande i kontanter för din gamla clunker
hur man inspektera begagnade bilar
hur man kan jämföra rv prissättning
hur man läser chevy VIN nummer
hur man får nya tips bilköp