vad är en bil VIN-nummer?

vad är en bil VIN-nummer?

En Vehicle Identification Number, eller VIN-nummer, är serienumret som skapats av fordonets tillverkare, och är ansluten till fordonet för identifiering. Det används av individer, regeringen, mekanik och företag försäkring för olika ändamål

Vad ser det ut som?

Medan de kallas VIN-nummer, "de består också av brev. Om fordonet har tillverkats i 1981 eller efter, kommer VIN ha 17 tecken-inklusive bokstäver och siffror. En VIN bör aldrig innehålla bokstäverna I, O eller Q. Om fordonet har tillverkats tidigare till 1981, kan VIN bestå av färre tecken.

Var är det beläget?

VIN är placerad på förarsidan streck, och kan visas genom vindrutan. Om bilen skapades före 1969, får den placeras någon annanstans, t. ex. på framsidan av motorn eller på främre delen av din ram-stämplas mellan Vindrutespolare enheten och främre förgasaren.

Vad används det till?

VIN används för att få en rapport fordon historia. Detta gör att potentiella köpare för att bekräfta att bilen inte är stulen och /eller om det har förstörts. Poliser och försäkringsbolag använder också detta nummer för att identifiera ägarna till ett fordon och vad fordonet historia är. En mekaniker kan också använda VIN vid beställning av reservdelar för reparation.

Hur ser du upp en VIN?

Det finns många hemsidor på Internet som hjälper till med att tillhandahålla ett fordons VIN historia. Institutionen för motorfordon (DMV) är den officiella statliga kontoret för att tillhandahålla informationen.

Vad händer om jag inte har en Vin

Om du inte har en VIN och försöker sälja din bil, är det troligt att den presumtive köparen kommer att känna obekväm köper den. Dessutom, om du är osäker på varför du Fordonet har inte en VIN, kanske du vill ringa DMV att avgöra om det finns någon misstänkt aktivitet i bilens historia.


Relaterade artiklar


hur man skapar en Honda bil
som skyddar citron lag?
hur du anpassar en Chrysler 300C
tips om att köpa en begagnad bil från en privat säljare
BMW X5 vs chevy banbrytande
hur du anpassar bilar på nätet
bil faktura vs msrp
bil förhandling tips
hur man köper en begagnad bil billig och ren
Vad betyder GTI står för i en bil?