hur man kan kontrollera för stulen bil med hjälp av vin

hur man kan kontrollera för stulen bil med hjälp av vin

För att säkerställa att du inte köper en stulen bil, är det bäst att köpa bilar från återförsäljare. Men att köpa begagnade bilar från privatpersoner kan spara dig tusentals dollar. Om du väljer att köpa en bil från en privat säljare, du först måste bekräfta bilen inte var stulen. Det enklaste och mest pålitliga sättet att göra detta är med hjälp av numret identifiering av fordon, eller Vin, att se upp historien om fordonets
1.
Hitta VIN av fordonet, och skriva ner det. Det vanligtvis finns på instrumentpanelen nära basen av vindrutan. Om du inte hittar det, be säljaren av det, eller ring din lokala återförsäljare av visst märke på din bil och be dem där VIN finns.
2.
Sök för ett fordon historia rapport webbplats att se upp historia i fordonet med VIN. En av de mest populära platserna är carfax. com. Dessa webbplatser kommer att ta ut en avgift för sina tjänster. Till exempel carfax. com rapporter börjar runt $ 29,99 för ett betänkande.
3.
Ange VIN i fordonet historia rapporten webbplats. Steg kan variera från plats till plats, men oftast kommer du att bli ombedd att skapa en inloggning och betala avgiften.
4.
Kontrollera rapporten fordonet historia, vilket kommer att visa bland annat saker, om att fordonet var stulet eller om det är en bärgning titel, vilket innebär att bilen ansågs en total förlust efter en olycka.
5.
Ring din lokala polisstation (inte akut linje), och fråga om fordonet har någonsin rapporterats stulen, föreslår carinsurance. com. Brottsbekämpande myndigheter kan ta några dagar att få dig informationen.


Relaterade artiklar


och nackdelarna med hyra en bil
hur man kan slå de bilhandlare
hur man hittar en billig pålitlig bil
Hur börjar ett nytt arbete miljöbilspremien?
Fakta om Volvo Personvagnar
Pontiac Vibe vs Toyota Matrix
hur man inte blir lurad att köpa din första nya bil
hur man hittar förlängd bil garantier
inspektion checklista för att köpa en ny bil
hur man kan beräkna hur mycket en bil kommer att kosta