hur man bestämmer år av ett fordon med hjälp av en VIN

hur man bestämmer år av ett fordon med hjälp av en VIN

Ett fordon identifieringsnummer eller VIN är en kodad sträng med siffror och bokstäver som tilldelas varje bil tillverkas. Sedan 1981 har den kod som finns 17 tecken. Före 1981 var Vins ännu inte standardiserad. Det land tillverkare, en tillverkning, fabrikat och årsmodell --- allt detta och mer kodas in i ett chassinumret

Du behöver:. .
Vehicle
Penna och papper.
Tillgång till Internet.


1.
Hitta Fordonets identifieringsnummer. Antalet ligger på flera ställen på bilen. Kontrollera förarsidan instrumentbrädan och på insidan dörrkarmen av förarens bil dörr. VIN finns även på en bil rubrik och registrering och om försäkring kort.
2.
Räkna från höger till vänster för att fastställa den åttonde siffra eller bokstav. Anteckna det. Eller skriv ner hela VIN.
3.
Hitta en sajt på nätet som har en lista matchande siffra eller bokstav du noterade med året eller som låter dig koppla in VIN och avkoda året för dig. En sådan plats är "Vehicle Identification Number-VIN nummer. "Två andra är" Decode This! "Och" Auto faktauppgifter. "(Se avsnittet Resurs. )
4.
Jämför antalet eller brev till dem som finns på webbplatsen eller ange VIN i det angivna fältet och tryck på ". Enter"

tips och varningar


 • för 17-siffriga Vins kan du använda följande kod: Innefattar inte bokstäverna I, O, Q och U, bokstäverna B genom y står för åren 1981 tom 2000, respektive. siffror från 1 till 9 representera 2001 genom 2009. Från och med år 2010, börjar koden från bokstaven A igen.


 • Relaterade artiklar


  hur man ska värdera husbilar
  hur man köper en begagnad Porsche Boxster
  hur man köper en ny bil på nätet
  hur man söker bilförsäljning statistik
  Skillnaden mellan automatiska och manuella transmissioner
  hur man registrerar ett fordon online
  bilköp förhandlingsteknik
  hur man köper en bil från utlandet
  bil shoppingtips
  hur man köper en bil med aaa