hur man köper en Honda Civic:

hur man köper en Honda Civic:

Den 6: e generationen Honda Civic (1996, 1997, 1998, 1999, 2000) är en stor ekonomisk bil. Det är prisvärt, bekvämt, handtag väl, och har stor körsträcka. Om du är en college student eller någon som vill köpa en pålitlig bil, är detta ett bra alternativ. Det är en stor bil att pendla i, och är ganska rymlig med tanke på dess ringa storlek. Lätt att köra, lätt att underhålla och billig att köpa. Här är några tips på hur man inspektera och köpa den här bilen, och en del saker att hålla utkik efter när du handlar

Du behöver:.
Några tusen dollar.
Ett bra öra att lyssna på motorn.
Ett förstoringsglas för att inspektera repor.
En spegel att titta under bilen.
.


1.
Första här är lite information om den 6: e generationen Honda Civic. Motorerna var 4-cylindrig SOHC, med 4 ventiler per cylinder (totalt 16). De flesta av de motorer som tillverkas runt 100 till 115 hästkrafter, och runt 100 till 120 Nm vridmoment. DX, LX, EX, och Si modeller fanns med 5 växellådor växlad manuell eller frivillig 4 automatik hastighet. HX har en CVT-växellåda. Dessa Samhällskunskap kom i 2 dörrars eller 4 modeller dörren, liksom hatchbacks
2
Första sak att leta efter, och en av de viktigaste sakerna. . Motorn. Efter 100. 000 miles eller 150. 000 miles, kommer kamremmen sannolikt att ersättas igen (om ägaren inte har redan gjort det). Fråga ägaren om underhåll och all dokumentation om reparationer. Starta motorn och lyssna på motorn. Om du en gällt gnäller när motorn blir över, kan det uppstå vissa problem med startmotorn. Motorn bör ha ett metodiskt muller som är slät. Rev till omkring 2000, och lyssna till motsägelser i ljudet. Kontrollera oljan, kontrollera svart rök från avgasröret (om det finns rök, motorn förbrukar olja) och leta efter läckor. Om ägaren är en idiot, skulle han inte byter olja regelbundet. Vad betyder detta för dig? En dåligt underhållen motor, oljeläckage, och dålig prestanda. Frågesport ägaren om byte av olja, och om han inte vet vad du pratar om, är det bäst att gå bort.
3.
Med motorn avstängd och handbromsen drog , kolla efter rost och korrosion i närheten av hjulhusen och dörrar. Alternativt kan du använda en spegel för att kontrollera under bilen. Kontrollera om rost och korrosion under avgasröret, nära ram och runt ljuddämparen. Gör en långsam och metodisk kontroll av alla bucklor, dings och repor. Några ljus repor får poleras ut. Använd ett förstoringsglas för att inspektera. Använd detta för att förhandla om priset om du kan. Kontrollera däcken för att se varumärket, slitage, mönsterdjup kvar, och även om de inte var alla förändrats på samma gång. Leta efter ärrbildning på båda sidor (säljaren får inte rotera däcken, så fråga honom). Bubblor, sprickor, och oregelbundet slitage innebär mindre värdet och livet kvar på däcken.
4.
Kontrollera inredning för skärsår, brännsår, eller vattenskador. Har dörrarna fungerar bra? Har de stängt korrekt? Gör fönstren arbete? Gör ett fullständigt test av alla elektriska funktioner, t. ex. vindrutetorkare, belysning, höga balkar, stereo, elfönsterhissar och lås dörren. Och tända lamporna och stänga av, kontrollerar överensstämmelse i ljusstyrka. Gör varningslamporna som "Check Engine", "ABS", och "Airbag" vistelse på när motorn har startat? Är "Check Engine" lampan på? Prova allt, så du vet vad du ger dig in.
5.
Kontrollera luftkonditionering. Honda Civic är ökänd för har läckor och problem med hur kall luftkonditioneringen är, så gör en grundlig analys. Slå upp det hela vägen, och se om kall luft blåser. Klimatanläggningen är mycket dyrt att fixa, så se till att det fungerar. Om den inte gör, anser knackar ett par hundra dollar från det begärda priset. Prova värmaren, försöka tina, och försöka fläkt. Allt ska fungera bra, utan några tryckande lukt eller damm. Hålla den igång ett tag, se om allt fungerar i mer än ett par minuter.
6.
naturligtvis att ta en provtur. Rulla upp fönstren, stänga av stereon, och be säljaren att hålla kommentarer till en minimal. Vill du höra motorn, känna kopplingen (eller överföring, om det är automatisk), och märker vibrationer. Finns det någon ljud som är oregelbunden? Automatiska växellådor har ofta mest problem, och kostar ett par tusen dollar att reparera. Transmissionsolja bör kontrolleras före och efter disken. När du övergår från Drive (D) till backen (R), bör överföring sparka i nästan omedelbart. Om det inte gör, är att en stark indikator finns ett problem. Prova att flytta mellan Drive och neutral, testa lyhördhet överföringen. Om det finns en idiot eller clunking ljud när bilen skiftar växlar det finns antagligen ett överföringssystem problem. Det skulle vara klokt att undvika en sådan bil.
7.
Under provkörningen, kontrollera responsen av transmissionen. Är det downshift snabbt och smidigt? Har överväxel arbete? Prova att bromsa bilen ner och kontrollera om bilen "idioter" som överföring nedväxling. Om RPM fortsätter att klättra när du trycker på gaspedalen, men hastigheten på fordonet förblir densamma, kan det uppstå vissa halka av transmissionen. Det betyder kraft går till spillo, droppar bränsleekonomi, och överföringen har ett stort problem. Har CV gemensamma knaka? Är boot som täcker gemensamma trasiga? Har bilen göra en rolig ljud när du gör en sväng? Om så är fallet, undvika en sådan bil.

Tips och varningar


 • Var rättvis när du förhandlar, men också veta när man ska gå bort.
 • Gör en noggrann undersökning av bilen.
 • Ta din tid, och se till att du inspektera ALLT.


 • Relaterade artiklar


  hur man inte blir lurad att köpa din första nya bil
  råd om leasing en bil
  hur man hittar en Ford lastbil
  hur man köper en Hummer limo
  hur man får värdet på en bil
  hur man handlar fordonsförsäkringar
  hur man köper online bilar
  Nissan Maxima GLE vs SE
  hur man handlar familj bilar
  hur man får bilar under 500 dollar lokalt