hur man kan räkna omsättningsskatt på fordon

hur man kan räkna omsättningsskatt på fordon

Moms är en del av kostnaden för att köpa en bil. Räkna omsättningsskatten på en bil köp kan drastiskt annorlunda mellan stater. Men en grundläggande formel kan användas för att beräkna omsättningsskatt för ditt nästa bilköp
1
Kontakta en lokal motorfordon kontor för att bestämma den aktuella försäljningen-skattesats.
2.
Ta reda på vad räntan är på den plats där du köper bilen. De flesta länder tillämpar staden eller länet skatter till inköp av fordon.
3.
Ta reda på om staten erbjuder en kompromiss i skattereduktion. De flesta stater. Om du har en inbyte, du kan bli skyldig att betala moms endast på nettoförsäljningspris efter avdrag för belopp som du fått för handeln i -. . Kallas det beskattningsbara värdet
4

Kontrollera om din statliga skatter tillverkarens rabatter. De flesta stater inte skatteavdrag, men några gör. Om du köper en ny bil, kan detta innebära en väsentlig skillnad.
5.
Mångdubbla den totala skattesatsen, kombinationen av statliga och lokala skatter, av försäljningspris eller den beskattningsbara Värdet på ditt inköp. Om din totala skattesatsen är 9,5 procent, till exempel, och försäljningspriset är $ 12. 000, skulle du betala $ 1. 140 i skatt.

Tips och varningar


 • Alltid kontakta motorfordon avdelning i din stad eller län för aktuell skatt information. Många skatte-satser som anges i Internet tabeller är föråldrade.


 • Relaterade artiklar


  Hur man testar begagnade fordon kritiska vätskor innan slutlig försäljning - undvik citron
  Vad betyder återförsäljare faktura?
  hur man kan undvika bedrägerier bilaffär
  hur man köper en begagnad Mazda RX7
  Hur börjar ett nytt arbete miljöbilspremien?
  GM turbo 350 vs turbo 400
  hur man sparar pengar på en ny bil köp
  vad är skillnaden mellan en Chevrolet Tahoe LT & en ls?
  hur man köper krossade bilar från försäkringsbolag
  BMW 330i problem