hur man inspektera bil färg arbete

hur man inspektera bil färg arbete

Vid en blick eller från 10 eller 15 meter bort, kan en glänsande lack ser bra ut. Men en nära okulärbesiktning kan avslöja en myriad av frågor och berätta mycket om en bils historia. Nästa gång du tittar på en bil som annonseras som i "som nya" eller "obefläckade" skick, använda tipsen nedan för att se om säljaren är sant att hans ord eller försöka dra en snabb en på dig.
1.
Titta på ytan av färgen i direkt solljus eller med ett starkt ljus för att avgöra om klarlack (om sådan finns) brinner av, särskilt på områden motorhuven, taket och bål.
2.
Titta på separata paneler som ligger nära varandra från olika vinklar och i olika ljus för att se om de har målats om. Det är mycket svårt att exakt matcha färgen på en ommålad panel till resten av bilen.
3.
Kontrollera färgen mycket noggrant för att se om det finns någon kontroll eller "krackelering" som är där färgen torkar ut med tiden och börjar spricka. Om färgen är markerad, kommer bilen behöver en ny lack för att se sitt bästa.
4.
Öppna upp motorrummet och doorjambs att se om färgen på dessa områden är samma som det yttre. Om färgen är annorlunda, har bilen varit omlackerad.
5.
Inspektera områden runt strålkastarna, bakljus och trim så se om det finns någon sprutdimma eller områden där färgen har tejpade off. Titta mycket noga när trim möter målad metall karossen för tecken på sprutdimma eller tejpning av. Ofta har billig färg arbetstillfällen inte mycket grundlig tejpning av, men en bra målare kan göra en respray nästan omöjlig att upptäcka.
6.
Kontrollera motorrummet för tecken på översprutning, särskilt på områden nedåt som är svåra att masken under en billig lack.
7.
Titta i sidan på bilen vid reflektioner. Dessa bör vara relativt enkelt utan överdrifter vågighet. Om reflektion är vågigt, kan panelen har skadats och reparerats vid någon tidpunkt i det förflutna. Dessutom kör ner händerna ytan av färg för att se den är slät. Om det är sträva att ta, det var nog billigt målas någon gång.
8.
Kontrollera dörren och panelen luckor. Luckorna ska vara samma bredd runt hela panelen. Luckor som blir smalare eller större tecken att bilen togs isär för olycka reparation och ommålning.
9.
Kolla efter tecken på korrosion i de nedre extremiteterna för vippa skivor (det område som rinner ner i botten av bilens sida mellan fram-och bakhjulen) och runt botten av vindrutan och bakrutor, där fukt kan ansamlas. Leta efter ojämnheter där rost kan vara under uppbyggnad, eftersom det kan fortfarande vara täckt med ett lager av glänsande färg.
10.
Kör en magnet över områden av bilen som du känner kan ha överskott Bondo reparation. Magneten fastnar metall, men inte till Bondo eller glasfiber reparation.


Relaterade artiklar


Hur fungerar en bil kvarstad?
hur du köper en hyrbil
Den bästa formen av bil att köpa
hur man köper en muskel bil, del 1: rookie guide
Hur man köper rätt begagnad bil för dig
ading1a "u003e Hur köpa dig en begagnad bil u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e få pengarna tillbaka på en citron
hur du hittar din perfekta bil
hur man köper en begagnad bil
hur man hittar övertagna bilar
hur man verkligen köpa en bil