hur man diagnostisera en utbuktning eller spruckit skiva

hur man diagnostisera en utbuktning eller spruckit skiva

Ett diskbråck, även kallad en brusten, svullen eller diskbråck, är ett tillstånd som orsakas av spinal skivor som rör sig på sin plats, som komprimerar spinal nerver. Detta tillstånd resulterar i smärta, domningar eller svaghet i de strukturer som betjänas av att nerv. Generellt kotor inblandade är de i nedre delen av ryggen, ländryggen, eller skivorna nacke, hals-regionen. De delar av ryggraden i mitten av ryggen (bröst-regionen) har detta problem mindre ofta

Du behöver:.
Dagbok symptom efter åtgärder.

Test


1.
Sitt på ett bord och lyft benet rakt upp. Om du känner smärta när du gör detta kan din lumbal skiva vara herniated. Du kan också ha en skarp smärta i en del av ditt ben, höft eller skinkorna. Andra delar kan vara stel och det drabbade benet kan vara svag.
2.
Skaffa en vän. Sitt på ett bord och böj huvudet framåt. Som din vän sätter lätt tryck nedåt på toppen av huvudet, böja huvudet framåt. Sedan flytta den från sida till sida. Om din smärta eller domningar öka, kan du ha problem med din halskotor. Du kan känna smärta när du flyttar din hals, eller i dina skulderblad och överarm.
3.
Ring din läkare om du misstänker ett diskbråck. Du ordineras vanligtvis anti-inflammatorisk medicin (NSAID) och muskelavslappnande, om du upplever muskelspänningar. För det mesta, brusten skivor kan behandlas med vila, NSAID och sjukgymnastik för att stärka ryggen strukturer och underlätta skivan på plats.
4.
Få prov som din läkare. Om ditt tillstånd är handikappande, kan han beställa en ryggrad MRI eller ryggrad datortomografi för att se var kompression finns. Han kan också beställa en EMG att hitta den specifika nervroten inblandade.

Tips och varningar


 • Under självdiagnostik steg, stoppa vad du gör omedelbart om Den orsakar smärta. Smärtan ger dig svaret.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan jämföra hybrid bilar
  Tips för att köpa begagnade bilar
  information om bilen vins
  hur man förhandlar kostnaden för en begagnad bil
  hur man får bilar under 500 dollar lokalt
  hur man köper en bärgning bil
  hur man kan jämföra bil garantier för 2007 års modeller
  vad man ska göra efter att ha köpt en begagnad bil
  hur man får ut det mesta av den kontanta Clunkers program
  hur mycket kostar det att transportera en bil över hela landet?