hur man beräknar räntor bil finansiera

hur man beräknar räntor bil finansiera

Bankrate. com uppskattar att över två tredjedelar av personer som köper en bil ta lån för att täcka kostnaderna. När långivare får din låneansökan, de tittar på ett antal faktorer vid beräkning av bilen ränta lån ränta inklusive din kredit värdering, om du köper en ny eller begagnad bil, hur mycket av en kontantinsats du gör och hur länge du ska ta att återbetala lånet. För att avgöra hur mycket ränta du faktiskt betalar, måste du konvertera den enkla räntan till den effektiva räntan, eller april

Du behöver:
Computer


1
Bestäm den ränta du betalar på ditt lån. . . Räntan påverkas av din kredit värdering, belopp du lånar, löptid ditt lån och om du köper en ny eller begagnad bil.
2.
Bestäm perioden för ditt lån , eller hur länge du ska ta att återbetala det. De flesta auto lån varierar från två år till fem år och desto längre tid sikt högre ränta kommer att bli.
3.
Bestäm belopp du låna och alla kostnader stängning av lånet . Dessa inkluderar alla avgifter som banken debiterar dig att härröra lånet.
4.
Bestäm den periodiska räntan genom att dividera den årliga räntan med antalet perioder per år. Till exempel om du gör månatliga betalningar du skulle dela med 12.
5.
Bestäm den månatliga betalningen med hjälp av följande formel där C är kostnaden för lånet, P är rektor på lån, är R den periodiska räntan, N är antalet perioder och MP är den månatliga betalningen. MP=((C + P) * R * (1 + R) ^ N) /((1 + R) ^ n-1)

Du kan också använda Microsoft Excel och använda PMT funktion. Ange "= PMT (R, N, (C + P)). Till exempel, om du tog ut en $ 15,000 lån på 9 procent ränta under 60 månader med $ 1. 000 av stängning kostnader, skulle din månatliga betalningen $ 332,13.

6.
Lös för de månatliga april i Microsoft Excel med användning av den funktionen. Enter "= RÄNTA (R, MP, P)" i en cell för att få din APR. Till exempel, om din kurs har 9 procent, var den månatliga betalningen $ 332,13, och det belopp du lånat var $ 15. 000, skulle de månatliga april vara ca 0,98 procent.
7.
Multiplicera varje månad april med 12 för att få den årliga procentsats. Till exempel skulle en 0,98 månatlig april resultera i cirka en 11,76 procent april

tips och varningar


 • Beställ en kopia av din kredit värdering från de tre stora kreditbyråer att se vad din poäng är och för att kontrollera om det finns några fel. Om du hittar fel, vädja till kreditupplysningsföretag. Den kreditupplysningsföretag kommer att utreda och kommer vanligtvis svara inom två månader eller mindre.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan undvika bedrägerier bilaffär
  hur man hittar en begagnad bil
  Indianas Begagnad bil citron lagar
  de bästa sätten att köpa en bil
  saturn bil historia
  hur man vet hur mycket bil betalning jag har råd
  hur man använder kontanter för clunker program för att köpa ett nytt fordon
  Varför köpa en hybrid?
  Den bästa formen av bil att köpa
  hur man titel ett fordon