hur man köper en hög körsträcka lastbil

hur man köper en hög körsträcka lastbil

Det bästa verktyget för att köpa ett fordon är att använda fordonets brister till din fördel. Den svåraste delen är att se till att du inte ska köpa en bil som får dig strandsatta eller inte kan få jobbet gjort. En hög körsträcka lastbil är inget undantag från denna regel. Se det enda fel på trucken är att den har hög miles. Var inte rädd att ställa frågor. Har en bilmekaniker inspektera bilen innan du bestämmer dig för ditt köp
1.
inspektera fordonets ordentligt. Genomsök under och kolla underredet. Leta efter läckor av något slag. Ställ frågor om något ovanligt under fordonet. Känn slangar och komponenter undertill för stabilitet. Om de känner sig lös, då det kan finnas en framtid reparation räkningen att betala.
2.
Öppna huven och kontrollera vätskenivåer. Använd en ren trasa för att torka av oljestickan. Vid kontroll av olja, leta efter vatten på mätstickan. Ta bort locket från kylaren och leta efter tecken på rost där skärvätskan. Kylvätskan skall vara klart grön. Undersök batterikablarna för korrosion. Inspektera bälten för att se det finns inga tecken på slitage eller nötning. Du kommer att hitta fel, men det är viktigt att de inte kommer att hindra driften av lastbilen.
3.
Veva lastbilen och lyssna noga. Du ska inte höra någon typ av knackning eller klingande som motorn är igång. Observera under huven för alla typer av läckage. Titta på komponenter som de arbetar tillsammans med resten av fordonet. Titta på remskivorna när de rör sig bältet. Se upp för någon tvekan i bältet rörelsen. Detta kan vara ett tecken på en komponent på väg att gå dåligt eller låsa upp.
4.
Kör fordonet i några minuter. Aktivera varje växel lastbilen erbjuder. Lyssna på ljudet av turbo engagerande (om sådan finns). Broms ofta att testa konsistens bromsning. När du stänger bilen ner, åter inspektera vätskor och bälten att se om något läckt ut eller om det är något på väg att bryta eller låsa upp.
5.
Insistera på att veta där lastbilen var i drift i. Lyssna på ägaren när han förklarar vad lastbilen användes till och där truck har. En lastbil sitter eller drivs kustnära områden eller i tunga norra vintrarna kommer att ha mer exponering för salt. Salt kan leda till för tidigt rost på kroppen. En lastbil som drivs i de högtrafikerade städer kommer att ha mycket mer slitage än om den användes på väg eller på landsbygden.
6.
Begäran underhållsdokumentation. Livslängden på trucken är beroende av den vård som den har mottagit. Om du tittar att hålla detta som kört under en lång tid framöver, måste du veta hur ofta oljebyten var och när systemet var inställda upp. Fråga om lastbilen körs en speciell olja för hög körsträcka motorer eller om den vård den får är vanligare nu, att trucken går framåt i miles och år.
7.
Forskning om fordonet på nätet för att lära sig hur mycket ett fordon med hög körsträcka bör säljas till. Undersök parti-och detaljhandel värde och hitta en rimlig mitt på vägen pris att erbjuda säljaren. Lastbilen kan ha många miles kvar på det, men det faktum att miles är höga gör inga avskrivningar på fordonet är värt mycket. Använd brister till din fördel. Säljaren kan slå en del dollar rabatt på priset om ett fönster är trasigt eller om det finns ett olydigt repa eller buckla på kroppen.


Relaterade artiklar


steg för beräkning miles per gallon
hur man hittar pålitlig begagnade bilar för tonåringar
hur du returnerar en begagnad bil
hur man hittar en bruksanvisning för en bil
hur man bygger din egen mini cooper
hur man ska finansiera en begagnad bil utan kredit
hur du väljer ett bra begagnad bil med förtroende
hur man förhandla fram det bästa priset (bra affär) för en ny Honda
hur man köper en begagnad Honda Insight
bra begagnade bilar att köpa