hur man identifierar en bil från sin registrering

hur man identifierar en bil från sin registrering

Tittar på bilregistrering kan du identifiera vilken typ av bil det är på tre olika sätt. Fabrikat och förkortningar modell, fordonets chassinummer eller Vin för korta, och registreringsskylten alla kan självständigt korshänvisas mot olika databaser. Observera att varje stats registreringsformulär visas annorlunda. Den information du söker kommer att placeras på olika platser på anmälningsformuläret som grundar sig på statens registrering format

Du behöver:.
Fordonsregistrering
. Tillgång till Internet.


1.
Leta rutorna "Gör" och "modell". Märke och modell så kortas och kan vara i versaler. Om du inte genast känner igen vad fordonet är, där är ett dokument som kan hittas i resursen i den här artikeln är märkt "Fordonets märke förkortningar lista. " Klicka på länken för att öppna dokumentet och matcha förkortningen anges i "Gör" fältet till förkortningar som anges på dokumentet. Det gör i listan till vänster av förkortningen är motsvarande fordonets märke.
2.
Leta reda på VIN-nummer. Det kommer förmodligen bli den längsta rutan antecknas på registrering och kommer att vara 17 tecken långa. Vid denna punkt, måste du ansluta till Internet och gå till checkmycar. com. Leta reda på rutan i mitten av skärmen och skriv in VIN-nummer som det visas på registreringen. Det bör inte vara streck eller mellanslag. Använda versaler är valfritt när du anger denna information. När du är klar, klicka på "Starta VIN Sök". Detta kommer att berätta exakt märke, modell och motorstorlek på fordonet gratis.
3.
Leta reda på rutan "registreringsnummer". Detta kan variera från land till land på den svada, men informationen i rutan kommer att ha en blandning av bokstäver och siffror i den och kommer att se ut som en registrerings-nummer. Du kan kontakta din lokala avdelning av motorfordon och försöka få information om fordon, men många stater har strikta regler om att frigöra personlig information. Det andra alternativet är att betala $ 29,95 för livstids medlemskap tillträde till Govdmvrecords. com. Du kan söka via registreringsskylten och få märke och modell på fordonet tillsammans med vissa uppgifter om ägaren om det behövs.

tips och varningar


 • Om allt du behöver är modellen utöver fordonets märke och du är inte säker på vad förkortningen betyder, du kan alltid göra en snabb sökning på tillverkarens webbplats. Du kan också göra ett snabbt samtal till en närliggande återförsäljare för den typ av fordon du identifierats.
 • Fordonet förkortningar listan nedan bara gör av fordonen, men inte en lista över olika modeller. Dessutom är det just inte tas upp AMC Gremlin, vilket indikerar att listan inte är helt uttömmande och kan inte lista alla tillverkare.


 • Relaterade artiklar


  Hur fungerar en begagnad bil fungerar auktionen?
  hur man köper en begagnad bil (innan provkörningen)
  ska jag köpa eller leasa en bil?
  hur man köper en ny bil med ett leasingavtal
  hur man väljer en begagnad bil
  vad är återförsäljare faktura kosta?
  Toyota vs GM
  hur man söker fordon historia
  hur man undviker att bli lurade med bil försäljare (privatekonomi tips)
  hur man hittar en bruksanvisning för en bil