hur man förhandlar för bil rabatter

hur man förhandlar för bil rabatter

När du ger dig ut för att köpa en ny eller begagnad bil från en skicklig säljare, bör du hålla två viktiga fakta i åtanke: 1. Den annonseras eller postat pris är oftast högre än vad säljaren hoppas att ta emot, eftersom vissa köpare vill förhandla. 2. Den genomsnittliga Köparen betalar generellt mer än nödvändigt eftersom hon /han inte forskning tillverkarens tidigare pris (rekommenderat pris) för ett nytt fordon, eller en nationell standard pris för ett visst år, märke och modell på begagnad bil.

Du behöver:
dator med Internetuppkoppling.
Miniräknare.
Penna och papper.


1.
När du har beslutat om året, märke och modell på fordonet du vill köpa, skriv ner det på en bit papper, tillsammans med vilka alternativ eller särskilda funktioner du kanske vill.
2.
Forskning nationella genomsnittliga priset för fordonet du funderar genom att slå upp år, märke och modell på nätet, med hjälp av Kelley Blå boken, liksom National Automobile Dealers Association pris guide. Dessa böcker förteckning nationella medelvärden för alla fordon, nya och begagnade. Dessa böcker kan köpas, eller du kan få tillgång till listor för gratis på respektive webbplatser: För Kelly's Blue Book Online, besök (www. kbb. com). För NADA Pris Boka online, besök (www. nadaguides. com). Ange alla de fordon information och resultat kommer att ge dig priserna (och, för begagnade fordon, för olika förhållanden: dålig, bra, rättvis, utmärkt). Dessa resurser kan också ge dig priser som baseras på huruvida fordonet säljs privat eller via en återförsäljare. Var noga med att skriva ner både MSRP och dealern faktura priset. Det rekommenderade är tillverkarna förslag till återförsäljare för vilket pris de rekommenderar att fordonet skall säljas för vid sitt största, och ger dig en hänvisning till vad som maximalt kan bli. Återförsäljarens faktureringspris visar dig exakt grossistpriset återförsäljaren som faktiskt betalats för fordonet. I att veta fakturan pris, kan du se hur mycket fordonet har markerats upp i pris.
3.
Använd information från dina resultat i steg 2 för att producera ett informationsblad . Var noga med att inkludera webb-adresser eller namn på bok (er) du har hört att visa att du har gjort omfattande forskning på fordonet. Ta detta blad med dig till säljaren (återförsäljaren eller privat)
4
Ställ din "prisläge" -. . För en ny bil med återförsäljare rabatt, cirka 10 procent lägre än markerade pris (inte MSRP) av fordonet, för en $ 10. 000 fordon, till exempel, skulle du subtrahera $ 1,000 (10 procent) från $ 10. 000, vilket ger dig ditt pris punkt av 9000 USD
5 <. . br>
Ange ditt pris punkt vid 10 procent över givarens fakturan pris om du kunde hitta den informationen. Detta är den grossist pris återförsäljaravtalet betalats för fordonet. Om en återförsäljare betalade $ 10. 000 för bilen, är en 10 procent vinst en hel del att börja förhandlingar. I detta fall kanske du vet handlaren frågar $ 12. 000 vilket skulle vara en 20-procentig vinstmarginal. Men kanske kan det nationella medelvärdet pris stat fordonet, i det skick, är värt $ 11. 500. I verkligheten kan försäljaren sälja dig fordonet på $ 11. 000 om han ser du är ovillig att "böja" till en högre prisnivå.
6.
Förbered att visa din forskning till säljaren om han /hon verkar vara klaga på din förhandlingar metod, så du kan visa att du vet att priset är för högt i förhållande till de nationella index. På så sätt har du visat att du vet det faktiska värdet av fordonet och det pris du är villig att betala. Du är också tala om för försäljare att konkurrensen kan få din verksamhet, vilket gör det mycket svårare för återförsäljaren att argumentera med önskat pris.

Tips och varningar


 • Kom ihåg att ett föga känt faktum om återförsäljare: säljare är i allmänhet betalas bonus (utöver provisioner), baserad på försäljningsvolymen som säljare genererar varje månad. En återförsäljare kan ha varit att försöka flytta fordonet i månader utan resultat, och kan vara villiga att betala för ditt pris utan argument bara för att "flytta" fordon att göra plats för en nyare modell.
 • Använd sunt förnuft när man tänker på vad en rättvis detaljhandel uppräkningen för en bil. Tänk på att bilar är av högt värde redan från fabrikerna och kan inte märkas upp så mycket som mindre värdefulla föremål. Även om alla områden är olika, är det genomsnittliga priset på Markering på fordon cirka 15 till 20 procent, med 20 procent är normen återförsäljarna använder för att ge en "psykologisk" förhandlingar marginal.
 • Försök aldrig att förhandla fram ett avtal utan att först forska nationella prisindex på fordonet för att förstora. Återförsäljare fastställa priserna långt över vad det nationella genomsnittet är att försöka få en fördel framför de "olärda" köpare.


 • Relaterade artiklar


  hur man hanterar bil dearlers
  hur man väljer rätt bil att köpa
  hur man köper fordon försäkring uppgörelse
  hybridbilar och hur de fungerar
  hur mycket att spendera på en begagnad bil
  hur man registrerar ett hem byggt släpvagn
  hur man köper en ny bil från en bilhandlare
  hur pris en begagnad bil
  hur man hittar Kontant Clunkers stödberättigande fordon
  Hur får man en bättre bil lån