hur avkoda VIN nummer

hur avkoda VIN nummer

En Vehicle Identification Number eller "Vin" är en 17-teckens alfanumerisk identifierare som tilldelas till ett nytt fordon av tillverkaren. VIN liknar ett fingeravtryck i att varje fordon har en unik VIN. Var och en av VIN s 17 tecken har en mycket stor betydelse, som när avkodas, kan hjälpa dig att lära dig mer om bilens historia

Du behöver:. .
Dator med Internetuppkoppling
Miniräknare.
Penna och papper.


1.
Förstå din bils VIN. VIN kan vara avgörande för att spåra påminner titel historia, rapporter om olyckor, stölder, försäkringsskydd och garantiärenden. När avkodas, berättar VIN landet och tillverkningsår, fabrikat, modell och serienummer. . Monteringsfabriken och andra specifikationer
2
Hitta din bil VIN. De flesta ägare kan lätt hitta sin bils VIN på titeln, försäkring och register service. Om du inte har denna dokumentation för ditt fordon, måste du leta efter VIN. VIN är oftast placerad på förarsidan av instrumentbrädan, där det är synligt genom vindrutan. Det kan också vara på förarsidan dörr bågen klistermärke. I vissa fordon, är det VIN visas på originalmotorn och huva.
3.
Hitta betydelsen av varje tecken i VIN. Bilens VIN är uppdelad i fyra delar; världens tillverkarens uppgifter, fordon beskrivning, VIN noggrannhet kontrollera och identifiering av fordon.

I världen tillverkarens information avsnitt berättar tecken 1 dig i vilket land bilen byggdes. Länder kan identifieras genom antingen siffror eller bokstäver. USA är indikerad antingen 1 eller 4, är Kanada 2 och Mexiko är 3. Tyskland visas med en "W", Italien "Z" och Japan är "J. " Tecken 2 identifierar tillverkaren med antingen en siffra eller bokstav. Exempelvis är Jaguar "A" Dodge är "B" Chrysler "C" och Jeep är "J. " Buick är 4, Cadillac 6 och Saturnus är 8. Den tredje siffran identifierar fordonstypen.

5 tecken i fordonet beskrivning avsnittet (tecken 4-8) förmedla information från kroppen stil, motortyp och bromssystem till modell, serier, fasthållningsanordning och andra funktioner. Den 9: e tecknet fungerar som en VIN noggrannhet kontrollera, eftersom det verifierar tidigare VIN nummer. Denna karaktär skall bestämmas med en Department of Transportation matematiska beräkningar.

Fordonets identifieringsnummer avsnittet innehåller tecken 10 och 11, som anger årsmodell och monteringsanläggning, respektive. Dessa tecken kan vara siffror eller bokstäver.

12 till 17 tecken är bilens unika serienummer, som tilldelas av tillverkaren. Detta nummer är värdefull för samlare, eftersom den visar om den här bilen kan vara den första eller sista i sin produktion sikt.
4.
Beställ en rapport fordon historia. För att få en komplett tolkning av ditt fordons VIN, beställa en rapport från en onlinetjänst eller hos din lokala återförsäljare.

Tips och varningar


 • När du köper ett fordon, alltid beställa en rapport fordon historia för att säkerställa att informationen i VIN matcher som fordonet.
 • nuvarande VIN systemet infördes 1981. Fordon tillverkade före 1981 kan inte ha Vehicle Identification Numbers, eller kan ha Vins av färre än 17 tecken.


 • Relaterade artiklar


  Hur får man en personlig eller fåfänga registreringsskylt i alla femtio stater
  hur du tar reda historia min bil
  hur man beräknar en uppgörelse figur på en finansierad bil
  hur man köper billiga begagnade bilar
  hur man använder Carfax att undvika bilar översvämningsskador
  hur man kan jämföra små bilar 2008
  hur man undviker Kontant Clunkers och bilar bedrägerier
  hur man bygger en chevy truck
  hur man söka efter en begagnad bil
  bygga en Dodge lastbil