förspel manuell växellåda vs automatisk

förspel manuell växellåda vs automatisk

År 1979 Honda började produktionen på sin första riktiga försök till sportbil marknaden med Prelude. För 11 år bilen gjordes med en manuell växellåda och samma normer för säkerhet och Honda ingenjörskonst som har gjort sina bilar så tillförlitliga. Det var samma år Honda försökte sin hand vid en automatisk växellåda för Prelude baspaket för första gången på en sportbil

Historia

1959 var det första år Honda Motor Company öppnas i Förenta staterna. Tjugo år senare ingenjörer bestämde sig för att bygga Prelude med intentioner att göra en spännande bil som stod sig till kärnan Honda värderingar intelligent design och tillförlitlighet.

Fakta

The Prelude var den primära prestandan bil Honda tillverkade med samma hantering och körbarhet som dess mer kända linjer, men med befogenhet att konkurrera på sportbilen marknaden. Men tyvärr försäljningen började avta i slutet av 1990-talet och tidiga 2000-talet som priset växte till att bli för mycket att betala för en bil utan utseendet och premiumkänsla av de andra bilarna på marknaden.

Funktioner

Ringde till den femte generationens Preludier, var perioden 1997 till 2002 års versioner tyngre och mer dynamisk i kraft än tidigare år. Två utföranden var botten och typ SH, som båda kom med en standard femväxlad manuell växellåda. Under 2000 för första gången i USA införde Honda en automatisk överföring till tillgängliga med en VTEC-motor på Prelude Base paketet.

Som alla Honda-designade automatiska växellådor, var upptakten automatiska konstruerade med tre parallella axlar. Eftersom ingenjörer lagt till en ny 16-bitars mikroprocessor till sina gamla design, var skift mjukare och med mindre skift chock.

Typer

De fem-växlad manuell växellåda gavs en översyn i 2000 Prelude med ny koppling foder att minska pedalkraft och stöd med skiftande snabbare mellan växlarna.

både automatisk och manuell växellåda modeller byggdes med 2,2-liters fyrcylindriga motorer, som producerar 190-och 200-hästkrafter, respektive

tänka

perioden 1997 till 2002 års versioner av. Preludium fått kritik med femväxlad modeller manuell växellåda om att vara rolig att köra och deras genomförbarhet. Under 1999 och 2000 Honda Prelude vann Edmunds. com Editors 'Most Wanted Award för bästa Sportcoupé i $ 10,000 till $ 25. 000 marknaden.


Relaterade artiklar


hamstring gamla bilar & bildelar
hur du ändrar en automatisk titel
hur du söker en bils historia
hur man ska finansiera en begagnad bil utan kredit
suv köpare guide
hur man köper en begagnad ford focus
Köpguide för lyxbilar
hur man får det bästa priset för en ny bil - 5 tekniker
hur man förhandlar köpa en bil
hur man får rätt förlängd bil garanti