hur man köper en tonåring en bil

hur man köper en tonåring en bil

Tiden kommer så småningom komma. När den gör det kommer du vill veta så mycket som möjligt om att köpa din tonåring en bil. Det finns många viktiga punkter som att köpa en bil, och ju mer du vet bättre erbjudande får du. Många föräldrar ser för bränsleekonomi och tillförlitlighet i en bil för sin tonåring. Dock bör det första man bör alltid säkerheten

Du behöver:. .
Lite kunskap om bilar, krediter och bilförsäkring
.


1.
En ny eller begagnad bil kommer med mycket mer än inköpspriset. Den största kostnaden för alla kommer att vara försäkring. Försäkring för en tonåring är alltid hög, särskilt för unga, ensamstående män. Försäkringspremier kan lätt köra över hundra dollar i månaden. Men oavsett hur hög den är, bör det gå ner i tid om din tonåring håller god färdregistreringen. Om din tonåring medelvärden A, B eller bättre i skolan, eller har vidtagit förarutbildning, kan de kvalificera sig för en rabatt. Försäkringen räntorna på en ny modell bil kommer att vara mycket högre än samma modell bil som är flera år gammal. Fyradörrars bilar billigt kommer generellt att vara billigare än två dörrar bilar skattesatser. En bil som förvaras i ett garage kan ibland ha en något lägre takt. Om du har två eller flera bilar, kan du sätta i allmänhet din tonåring på den billigaste bilen.
2.
Finansiering bilen är en annan post som du måste tänka. Du måste veta din tonåring kredit värdering. De flesta tonåringar har en kredit värdering under 550. När deras kredit värdering är under 550, kommer du förmodligen som en co-signer. När så är fallet, måste du känna din kredit värdering. Vet att innan du går och handlar. Om du inte vet det, kommer dealern. Köpare med lägst kredit poäng kommer att betala de högsta räntorna. Om du blir co-signer, och din tonåring gör bilen betalningar i tid, kommer deras kreditbetyg gå upp. Om din tonåring tror att de kommer att kunna finansiera bilen själva, låt dem aldrig ansöka om ett lån mer än tre gånger. Ju fler gånger de nekas sänka sina kreditvärdighet kommer att gå. Låt dem få ett kreditkort med en låg gräns. Låt dem köpa vad de behöver och betala resterande varje månad. Låt aldrig balansen överstiger femtio procent av gränsvärdet. De sparar pengar eftersom de går, för som de bygger en bättre kredit värdering, kan de finansiera då till en lägre ränta.
3.
Om du är co-signer, aldrig hamnar på grund mer på bilen än det är värt. Försök att sätta tjugo procent ner och ta fyrtioåtta månaders alternativ, så du kommer alltid ligga steget före försäljningspriset. Om du inte kan hantera detta, och din kredit är riktigt illa, kan du gå till en hög risk lån. Det finns stor risk lån för både nya och begagnade bilar. Även räntorna beror på din handpenning och nuvarande kredit skick. Men hög risk lån mest varit behäftad med en mycket hög ränta.
4.
När du köper en begagnad bil och kör bort det partiet, kan du ha en färdig uppgörelse. De större återförsäljare kommer att fixa några problem, några mindre återförsäljare inte. Gå till Autocheck för ett fordon historia. De kan informera dig om olyckor, brandskador, rullade tillbaka vägmätare, ram skador och vattenskador. Har din mekaniker att upptäcka eventuella problem som du inte kan hitta.
5.
Har du tagit någonsin en hungrig tonåring till ett köpcentrum? Mat är det enda i tankarna. Även om din tonåring verkligen vill ha en bil, kommer hungern gör också bilen shopping svårare. Alltid vara med din tonåring när de tittar på en bil, på det sättet försäljaren måste uppfylla två personer istället för en. Förhandla försäljningspriset på bilen först, inte de månatliga utbetalningarna. När du slutligen når ett försäljningspris, sedan beräkna de månatliga utbetalningarna. När de erbjuds en rabatt eller en lägre ränta på en ny bil, de flesta i allmänhet lägre ränta är vägen att gå. Om du någonsin välja att lägga en deposition på en bil, gör det med ett kreditkort. Om affären faller igenom, kan du ringa banken och annullera transaktionen. Få pengar tillbaka är ibland svårare. Kontrollera alltid Kelly Blue Book för en uppskattning av bil du vill köpa.
6.
Unga tonåringar har de sämsta färdregistreringen av alla förare. De behöver inte laddningskompressorer eller stora motorer. De kan få dessa saker när de bygga upp ett bra säkerhetsproblem. De flesta bilar kommer med krockkuddar. Sidokrockkuddar bör övervägas inte bara för tonåringar utan för alla. Mobiltelefoner har ett dåligt rykte i bilar. Även om den är diskutabel, är en mobiltelefon för din tonåring en bra idé i en nödsituation. Låt dem aldrig få fler i bilen än det finns bilbälten. Om du någonsin hittar alkohol i bilen, satte dem på fjädring. Låt dem gå ett tag.


Relaterade artiklar


hur man hittar en jeep återförsäljaravtal
hur man köper en riktigt billig "visp" bil
hur man köper en begagnad bil till lägsta pris
hur man hittar bärga bilar till salu
tips om hur man köper en begagnad skåpbil
2008 dodge 3500 vs 2008 Ford F350
hur man handlar i din gamla bil och köpa en ny bil
hur man bygger din dröm bil
hur man söker fordon historia
Hur berätta om du ska hyra eller köpa en bil