hur man köper en begagnad bil (innan provkörningen)

hur man köper en begagnad bil (innan provkörningen)

Funderar du på att spara pengar genom att köpa en begagnad bil i stället för en ny? Genom att följa dessa tips kan du sluta med en bra fast bil som ger dig många miles av tillförlitlig service
1

Kolla under där bilen har varit parkerad att se om några vätskor har läcker.
2.
Kontrollera att alla fyra däck har samma storlek och märke. Kontrollera slitbanan för ojämnt slitage. Ojämnt däckslitage kan tyda på att den främre delen är ur läge eller det kan finnas tidigare olycka skador.
3.
Kontrollera motoroljan med bilen avstängd. Det bör vara en honung färg och på hela märket på oljestickan.
4.
Kontrollera vätskenivån servostyrning med bilen avstängd. Det finns olika märken på oljestickan beroende på om motorn är varm eller kall.
5.
Kontrollera cylindern broms master. Vätskan ska vara ren och bör vara mellan "MIN" och "max" märkena på reservoaren.
6.
Kontrollera nivån radiatorn kylvätska. Nivån ska ligga mellan "MIN" eller "kallt" varumärket och "max" eller "het" märke på kylvätska tank.
7.
Fråga om det är en tjänst historia. Om det finns en servicebok med bilen, är detta en bra indikation på att bilen har upprätthållits.
8.
Kontrollera Carfax (eller liknande tjänster) historia. Detta kommer att låta dig veta om bilen har blivit stulen, förliste, etc. Om du köper från en återförsäljare, ibland kommer de tillhandahåller denna tjänst.
9.
Kontrollera färgen och karosseri . Små stötar och repor är normal för en bil några år gammal. Det bör inte rostfläckar, bubblande färg, stämmer färg, etc. Sight längs sidan av bilen. Det bör inte ringar på karossen. Kontrollera om sprickor i huvudet eller bakljus.
10.
Kolla under för rost samt alla delar hänger ned. Bruna rost på en 5 år gammal bil är normalt.
11.
Kontrollera horn, vindrutetorkare, och se till att alla lampor fungerar. Se till att alla fönster rulla upp och ner. Om utrustad med c-lås se till att de fungerar.
12.
Kontrollera interiör för alla sliter eller tårar. Om bilen har en unken lukt inne i interiören har varit blöt, antingen från en läcka, eller bilen har i en flod. Om bilen har hög miles men mattan och säten ser ut som ny, kan ägaren ha ersatt dessa poster bara för att sälja bilen.
13.
Kontrollera att stammen kontrollera att det finns ett reservdäck och domkraft närvarande.


Relaterade artiklar


hur man väljer en bil färg
hur man kan jämföra blyfri gas och dieselbränslen koldioxidutsläpp
BMW 320i problem
hur man vet hur mycket bil betalning jag har råd
hur man får det bästa erbjudandet när de köper ett fordon
hur man får värdet på en bil
hur man köper en begagnad bil (innan provkörningen)
Hur får man en bra affär med Kelly Blue Book
Lägga till en make till en bil registrering och titel
hur man identifierar vattenskador i bilen