hur man köper begagnade bilar

hur man köper begagnade bilar

Hur man köper bilar som används i ett fynd. Köpa din första begagnad bil kan vara skrämmande och förvirrande, särskilt om du aldrig har gjort ett sådant stort inköp innan. Här är några enkla steg för att köpa din första begagnad bil, om du vill köpa din första bil helt ny, kolla in min andra artikel om "Hur man köpa en ny bil till ett bra pris" genom att klicka på mitt användarnamn .
1
Först bestämmer vilken typ av fordon du behöver. Letar du efter något med bra gas körsträcka eller något att dra runt timmer i? Glöm inte denna inledande behöver när du går söker. Det första du behöver göra är att ringa några verkstäder. Du måste göra detta eftersom varje bil du är intresserad bör kontrolleras över innan du köper den. Fråga i butiken vad deras "checka ut" priset är. Det kan vara $ 100,00 eller det kan vara gratis. Vissa butiker kommer att göra det gratis om du lovar att ha bilen fast det ska du köpa det. Ring runt och se vad erbjudandena du kan hitta.
2.
Nästa, kolla www. craigslist. com, www. ebay. com (ebay motorer), www. autotrader. com, och naturligtvis www. kbb. com (Kelley Blue Book). Jag inte föreslå att gå igenom en begagnad bil återförsäljaravtal, många av dessa har dåligt rykte av en anledning och de är proffs på att få dig att köpa något du inte vill eller dölja eventuella brister. För varje fordon du är intresserad av, först kolla vad den blå boken värdet är för den modell du tittar på, kan detta ge dig förhandlingsstyrka. Alltid se och köra några fordon du är intresserad av att köpa, inte köpa en bil från hela landet syn osedda!
3.
När du går till provköra din blivande bil, alltid ta någon med dig. Skriv ut den blå boken värde för bilen under olika förhållanden och ta dem med dig. Först promenad runt begagnad bil och leta efter några uppenbara brister såsom repor (kan innebära en olycka), saknas navkapslar, fixar, bucklor, (indikerar en stor reparation) förändringar i färg färg etc. Fråga om någon av dessa frågor (en www. carfax. com rapport kan vara till hjälp också, den här rapporten kommer att rapportera eventuella olyckor bilen har varit i).
4.
Nästa, du kommer att köra fordonet. En öppen parkeringsplats är en bra plats. Starta bilen, stäng av den, starta den igen (se till att radion är avstängd). Det bör starta mjukt och kunna sitta i "Park" tyst på tomgång. Nästa, lägga den i "Drive" och påskynda långsamt. Det ska löpa smidigt utan att hoppa. Broms långsamt och testa bromsarna. Kör bilen i omvänd ordning. Slå på radion och stänga av. Kontrollera att styrning och växling (det kan hjälpa om du har någon kunnig med dig). Också öppna upp stammen och kontrollera reservhjulet.
5.
Om allt verkar bra, begära att få den begagnade bil checkat ut från verkstaden du ringde tidigare. Om säljaren vägrar, är detta inte ett gott tecken. Om allt ser bra ut, är det dags att förhandla! Fråga vad säljaren begär för fordonet, om det verkar för hög, piska Blue Book värden bladet du skrivas ut och tog med dig. Peka ut Blue Book priset för liknande begagnade bilar. Slutligen, var inte rädd för att gå bort. Ibland kan en säljare kommer att hoppas på ett pris de kommer inte att kunna få och du kan vara den första personen att titta, lämna ditt namn och telefonnummer och berätta för dem att om bilen inte säljer, kan du fortfarande vara intresserad . Ofta får du ett samtal från dem i några veckor.


Relaterade artiklar


hur man provköra en bil vid Carmax
hur man besluta om du ska sälja din bil privat
hur du avgör om din bil är berättigade till kontant Clunkers program
hur man beräknar en återförsäljare faktura
hur man undviker en citron bil
Så här handlar effektivt för en bil
hur man får rätt förlängd bil garanti
hur man registrerar ett hem byggt släpvagn
lyxbil köpa tips
hur du returnerar en finansierad bil