hur man identifierar vattenskador i bilen

hur man identifierar vattenskador i bilen

Antalet översvämningar eller vattenskadade fordon på marknaden mer än fördubblades från 2002 till 2006 enligt fordonsindustrin dismantler Elite Rebuildables. År efter den stora orkanerna av 2005, är vatten-skadade fordon fortfarande köps och säljs på marknaden, ibland utan att konsumenten märker det. Lär dig att identifiera en vattenskadad bil och skydda dig från ett köp av misstag

Du behöver:. .
Ficklampa


1
Inspektera säten och klädslar noggrant. Leta efter vatten märken och mögel. Lukta på klädseln att avgöra om en mögel lukt. Var försiktig med "för nytt" eller avvikelser säten och klädslar, detta är ett tecken på att de kan ha ersatts
2
Dra av mattan panelen under förarsidan golvbrädorna. . . Noga inspektera mattan pad för misstänkta fläckar och lukt. Vatten fläckar på matta kan lätt täckas över eller färgade, men fläckar från mattan stoppning kan inte.
3.
Undersök metall brädan under mattan panelen, medan du har mattan skalade tillbaka. Leta efter tecken på rost.
4.
Bort stammen liner och reservdäcket från stammen. Återförsäljare av vatten-skadade fordon glömmer ofta att ta bort vatten från reservhjulet också. Stående vatten, våta löv och rost i reservdäcket är väl alla kontrollampa tecken på vattenskador.
5.
Öppna huven och noggrant inspektera motorrummet. Leta efter rost och tecken på vattenskador i hörnen av motorrummet. Använd en ficklampa för att undersöka området, det kommer att förbättra din synlighet.
6.
Kontrollera alla elektronik för att se till att de fungera. Det är inte ovanligt för fordon att ha ett enda problem, till exempel en dålig effekt fönster motor, men om större delen av elektronik (radio, vägmätare varningslampor, elutrustning) inte fungerar, måste du undersöka saken närmare.

7.
Titta under fordonet längs ramen och underredet för tecken på rost. Fordon från kalla klimat kommer troligen att ha en del rost på grund av saltet som tillämpas på vägarna under vintern, men de flesta översvämmade fordonet har sitt ursprung i Syd. Södra fordon bör ha liten eller ingen rost.

Tips och varningar


 • alltid köra en rapport fordon historia innan ett köp. Även om de inte 100 procent korrekt, kommer de att avslöja några fall av skador på vatten och låta dig veta om fordonet var registrerat i närheten av en större översvämning.
 • vattenskadade eller översvämning-skadade fordon kan vara mycket billigt jämfört med deras "bokfört värde", men har de ofta långa el-och motorproblem
 • .


  Relaterade artiklar


  hur man får bästa möjliga affär på en ny bil
  hur man sparar pengar när du köper en ny bil
  hur man köper en familj bil
  hur man förhandlar med en bilförsäljare
  hur man köper en elbil
  hur man köper en bil på internet
  Hur berätta om en begagnad bil har översvämningsskador
  om rullstolar fordon
  Hur vet de avgörande faktorerna för att köpa en begagnad bil
  om bilen serienummer