hur du importerar japanska bilar

hur du importerar japanska bilar

Importera en japansk bil kan vara det bästa alternativet för dig. Men utan tillräckliga förberedelser, importera en japansk bil kan bli ett allvarligt krångel, och i vissa fall kanske inte är möjligt alls
1. .
Bestäm tullpolitik i det land du importerar bilen in. Många länder kommer inte att tillåta import från vissa delar av världen. Exempelvis USA i allmänhet inte tillåter import från Afghanistan Kuba i Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Sudan och Jugoslavien. Dessutom har många länder kräver särskild dokumentation för att kunna tullklareras. I USA måste du ha det ursprungliga konossementet, köpebrevet och eventuella utländska registrering. Fordonet måste också uppfylla vissa säkerhets-och miljöstandarder.
2.
Välj leveransmetod som ska användas. Du kan välja att skicka din bil i en container eller genom RoRo-metoden. Den första metoden innebär att säkra din bil i en stor container. Denna metod garanterar att din bil inte kommer att repas, men det kostar mer än den andra metoden. Den andra metoden innebär att säkra din bil på fartyg (bilen är helt enkelt rullas på, säkrat och sedan rullade). Denna metod är billigare, men lämnar din bil mer känsliga för repor och andra skador.
3.
Inköp frakt försäkring för att skydda din bil under sin långa resa. Vissa bil avlastare kommer att erbjuda försäkringar, men för bästa, näthandla.
4.
Var beredd på att betala en tull. De flesta länder tar ut en avgift för utländska tillverkade fordon som importeras till landet. USA avgifter 2. 5 procent för bilar och 25 procent för lastbilar. Vissa smala undantag är tillämpliga.


Relaterade artiklar


Hur får man en hel del på begagnade auktioneras / bilar
hur du anpassar din BMW
hur man hittar bärga bilar till salu
hur man köper en Nissan Altima
hur man kan jämföra stadsjeepar efter pris
tips om att köpa en bil om du har dålig kredit
om bilauktioner
hur man köper GM bilar
hur man köper en begagnad bil från en privat fest
hur man förhandlar köpa en bil