mustang kompressor vs turbo

mustang kompressor vs turbo

Debatten om huruvida överladda eller turbocharge bil är ungefär lika gammal som själva bilen. Det är inte annorlunda om diskussionen råkar vara om Ford Mustang. Båda dessa metoder tvingas induktion, som hjälper motorn ger mer effekt genom att tvinga in mer luft i motorn. Båda metoderna har sina fördelar och nackdelar. Om du letar efter mer makt från din Mustang, någon av dessa metoder kommer att arbeta

Du behöver:.
Önskan att köpa en ny bil
.

Turbo

En turbo fungerar bort av avgaserna. Eftersom luften evakueras från motorn, går den in i Turbohuset genom ett särskilt grenröret. Turbon i sig är en rund enhet som innehåller ett turbinhjul som börjar att snurra som avgaserna kommer in i huset. Detta i sin tur tvingar in mer luft i motorn och gör det möjligt producera mer hästkrafter. Andra komponenter i ett turbo kit inkluderar en wastegate som styr mängden uppsving som turbon ger. Företag som Hellion Power Systems tillverkar kompletta turbo kit för Mustanger som börjar på ca $ 4000 i 2009.

Fördelar

En av de största fördelarna med turboladdning en Mustang är den höga effekten potential. Turbos är mycket effektiva och bedriva tjänster på som skulle ha helt enkelt gått ut i avgaserna. Det är inte ovanligt att se Twin Turbo Mustangs producerar 800 eller 900 hästkrafter broms. Till skillnad från den kompressor har turbo mindre tjuvanliggning på motorn eftersom den inte är remdriven.

Mindre bra

Eftersom turboladdarens verk bort av avgaser, alla turbos lider av någon form av turbo fördröjning eftersom luften måste att gå igenom motorn innan den komprimeras av turbon. Mängden fördröjning beror på vilken typ av turbos som används. En mindre turbo snurrar upp snabbare, men det ger inte så mycket uppsving som en större turbo, som har mer fördröjning. På grund av den turbos "närhet till grenröret, de producerar mycket värme. Detta i sin tur är hårdare på motorn och dess komponenter. Eftersom turbo kan producera mer boost, finns också behov av mer komplexa motor-styrenheter, vilket ökar kostnaden.

Supercharger

En kompressor fungerar på samma koncept som en turbo, men det fungerar på inkommande luft. När luften kommer in i motorn, är det pressas genom kompressor och sedan in i motorn. Det finns tre huvudsakliga typer av kompressorer. De centrifugala enhet liknar en turbo. Det finns också en rötter typ och twin-skruven. De två sistnämnda ser likadana ut, men de förlitar sig på olika interna för att flytta luft genom huset. Vortech erbjuder ett kit för 1986-1993 Mustang V8: or som kostar drygt $ 3. 000 i september 2009.

Fördelar

Sedan laddningskompressorer arbeta bort av den inkommande luften, finns det mindre eftersläpning som makten bygger, särskilt i rötter och dubbla typer skruv. Kompressorer producerar mindre uppsving än en turbo och därmed mindre värme. I sin tur innebär det att de inte är lika hårt på bilen som en turbo system. Kompressorer har också färre komponenter. Det är mycket lättare för någon att installera en kompressor sig än en turbo.

Mindre bra

Till skillnad från en turbo, som helt enkelt drivs av avgaserna när de lämnar motorn, bygger en kompressor på en remdriven bort av motorn att snurra bladen (eller skruvar) att tvinga in luft i motorn. Detta skapar tjuvanliggning på motorn, så att potentiella hästkrafter är inte lika stor.


Relaterade artiklar


Hyundai Elantra vs toyota corolla
hur man köper en begagnad Porsche Cayenne
Tips på att köpa en begagnad motorcykel
bilar: leasing kontra köp
Hur kan jag få en bil lån med dålig kredit?
BMW 320i problem
hur man köper en ny bil GMC på eBay: klicka och köra
Hur får man en kupong för Kontant Clunkers program
hur man väljer den perfekta bilen
hur man hittar värdet av begagnade bilar till salu