10 bästa tips för att köpa en ny bil

10 bästa tips för att köpa en ny bil

Köpa en ny bil kan vara en hotfull upplevelse. Att göra ett dåligt val kan kosta dig tusentals dollar, eller lämnar du kör bil som inte uppfyller dina behov. En av de bästa sakerna du kan göra innan du startar bilen-köpprocessen är att utbilda dig själv så mycket som möjligt.

Begränsa dina alternativ

Man behöver inte veta exakt märke och modell du letar för, men med en allmän uppfattning om nya bilmodeller som kommer att uppfylla dina behov-och din prisklass-kan hjälpa dig att undvika att göra en impulsiv beslut.

Gör din hemläxa

Ju mer du vet om en bil du funderar på, samt konkurrenskraftiga modeller, desto bättre det val du gör. Internet erbjuder många källor där du kan få information om en bil, platser som Edmunds. com innehålla recensioner av proffs och återkoppling från förarna

Köp vid rätt tidpunkt

Vissa tider på året som är bättre än andra för. få en uppgörelse om en ny bil, eller rycka upp den modell du vill. Generellt hösten och tidig vinter är goda tider att spara, eftersom föregående års modeller är diskonterade att främja försäljning. Våren är när nya modeller kommer, och om den bil du vill ha är i hög efterfrågan, kan återförsäljare vara ovilliga att förhandla om priset.

Jämför Generalagenterna

När du tror att du har ett bra pris på din bil , besöka en annan återförsäljare och fråga om de kan göra bättre. Att ha två säljare konkurrerar om ditt företag kan ge dig ytterligare besparingar när du har redan hittat ett pris du kan leva med, eller åtminstone bekräfta att den första affären du förhandlas är rättvis.

Jämför Garantier

Tillförlitlighet är viktigt och en ny bil som i slutändan behöver överdriven reparationer kanske inte visar sig vara på köpet visade det sig vara på tomten. Tillverkare garantier varierar från några månader till 10 år, med livstids garanti som erbjuds av vissa biltillverkare på vissa delar. En långsiktig garanti kommer sannolikt att spara pengar på lång sikt, även om den nya bilen verkar relativt stabilt från början.

Använd Online Verktyg

På en biltillverkarens hemsida kan du läsa allt om en modell, pris i olika alternativ, se alla tillgängliga färger, och hitta återförsäljare. Andra fordons-webbplatser, t. ex. Cars. com, jämföra modeller, låta dig veta hur mycket människor som du betalar för samma bil, och uppskatta hur tillförlitlig bilen kommer att vara på lång sikt.

ta en provtur

Det är alltid en bra idé att ta en provtur, även om allt du gör är att ersätta din gamla bil med den senaste modellen av samma märke och modell. Varje bil är olika och det enda sättet att veta att du kommer att trivas bakom ratten är att sätta dig där och ta bilen på en åktur.

Vara skeptiker

Erbjudanden som verkar för bra för att vara sant vanligtvis är. Om din bil levereras med en låg garanti, antar att det kommer att bryta ner och göra dealern övertyga dig annars. Heller aldrig gå in i ett återförsäljaravtal med avsikt att köpa en bil samma dag. Har möjlighet att gå bort kan faktiskt göra chanserna för att köpa en bil den dagen, och till ett rimligt pris, ännu bättre.

Ställ frågor

Återförsäljare bör vara kunnig om bilar de säljer, så inte tveka att fråga om alternativ, hur priset beräknas, och vilka ytterligare kostnader kommer att ingå i vad du betalar. När det gäller finansieringen, fråga om månatliga betalningar, förseningsavgifter och andra avgifter tills du är säker på att du vet vad bilen kommer att kosta i verkliga dollar.

Uppföljning

När du har fått din nya bil ett tag, kontakta din återförsäljare för att låta honom eller henne veta vad du tycker. Om du har några initiala problem, ge återförsäljaravtalet en chans att göra saker rätt. Till återförsäljaren, vilket ger en no-avgift service check kan vara bättre än att förlora dig som kund. För köparen, kan ha en bra relation med återförsäljaravtalet vara till hjälp när underhåll behövs eller det är dags att köpa en annan ny bil.


Relaterade artiklar


hur man köper en begagnad ford mustang
Fakta om Volvo Personvagnar
hur man köper en utmärkt begagnad bil och inte en citron
hur man framgångsrikt förhandla med bilhandlare
hur man hittar Kontant Clunkers stödberättigande fordon
hur man sparar tusentals på en ny bil
bmw 3 series problem
hur man läser en VIN-nummer på en Cheva lastbil
hur man köper en ny bil
hur avkoda en VIN