hur man köper en Ford F250 F350 super 7.3l dieseldrivna

hur man köper en Ford F250 F350 super 7.3l dieseldrivna

Det är ingen tvekan Ford hade en vinnare med Super Duty 7. 3L diesel, gjord av 1999-2003. Här är några tips att tänka på när vi letar efter en begagnad. Ta det från någon som ägde en för många år

Du behöver:.
Tålamod
.
Fastställande.
.


1.
Automatisk växellåda-tidigare modeller hade överföring problem. Överföringen skulle gå varma och brinna upp. Ford hade en aktiv Service Bulletin och skulle fixa problemet gratis. 1999 och vissa 2000 modeller inte hade överföring kylledningar till kylaren, så Ford ersatte kylaren, la kylledningar, plus massor av andra små delar. Om du hittar en äldre modell som inte har haft denna förändring, kommer det att ställa dig tillbaka flera hundra dollar att göra det.
2.
Vattenpump-kylvätska pölar under bilen efter att ha parkerat . Tätningarna går dåligt i vattenpumpen och kylvätska läcker ut från vattenpumpen gråta hål. Det är ett ganska stort jobb att byta vattenpumpen om du aldrig har gjort det förut och kommer att kosta $ 200-300, eftersom du förmodligen vill ersätta slangar, kylvätska sensor, serpentin bälte osv plan för att spendera en massa mer om man har en verkstad göra det.
3.
bränsletömningsrör pyskranen-Fuel kommer att läcka från bränslet filterhuset. "O" ringarna i bränslet pyskranen på baksidan av bränslefiltret bostäder behöver bytas. Reparationen kommer bara kosta några cent och ungefär en timme av din tid att fixa.
4.
Bakre bromsok-De bakre bromsoken fastnar och den bakre bromsbelägg slits ut i förtid. Om du inte fånga detta i tid skivbromsen rotorer behöver bytas också. I 120. 000 miles Jag hade ersatt den bakre bromsok och kuddar två gånger. Om du gör det själv och använder rabatt delar den kommer att köra dig ca $ 130-150. Om du har en verkstad göra de reparationer förbereda sig på att betala 2 eller 3 gånger.
5.
Startmotor-Vid ungefär 100. 000 miles jag trodde att mina batterier behövde bytas. Förrätten fick successivt mer trög som då du är på. Så småningom ingenting hände när jag vred om nyckeln. Det visade sig att borstarna i startsnöret hade helt utsliten. Jag tog startern till en butik och byggde om för halva kostnaden för en ny startmotor ($ 85), och ändå fått livstids garanti.
6.
Kamaxel Sensor-Dessa går dåligt på cirka 100. 000 miles. När det gör du vet det. Du kommer att gå från att köra fin jämn vid 70 km /h för att inte köra alls. Att ersätta kamaxeln sensorn är ca $ 30. Få en från Ford. Min lastbil var utanför garanti och Ford fortfarande ersatt det gratis. De som från de delar rabatt auto butiker är ett par dollar billigare, men de är inte lika bra. Innan jag gick till återförsäljaren, jag försökte en 2 olika sensorer från rabatten platser. En gjorde lastbil svårt att börja, skulle andra börja okej men det sprang grovt. Bara få en från Ford och spara dig besväret.
7.
Speed Sensor-Om du råkar att provköra en modell med icke-arbetande farthållare, överväxeln ljus som blinkar, och en icke-arbetande hastighetsmätare under 40 mph, låt inte det vara en affär brytare. Den skyldige är en $ 30 hastighetsmätare, placerad på bakaxeln. Tar ungefär 15 minuter att byta.
8.
Däck-En uppsättning bra däck för en för sig kommer du tillbaka $ 1200, ca $ 800 för en standardmodell. Om du hittar ett bra exempel med bra gummi du kommer att bli flera hundra dollar framöver.
9.
bränsle körsträcka-Dessa lastbilar är kända för sin utmärkta bränsle körsträcka. Mine blir 23-24 mpg på landsväg.
10.
Ändringar-har en hel del av dessa lastbilar ändrats under åren. Avgassystem, turbos, datachips, lyft kit. Om du inte vet en seriös butik har gjort dessa ändringar, akta er för dessa fordon.


Relaterade artiklar


problem med GM certifierade garantier
vad är Nada blå boken?
hur man köper en begagnad ford mustang
hur man tar nytta av kontant Clunkers / bilar programmet
hur man kan kontrollera ett fordon historia rapport
hur man hittar en begagnad Dodge Caravan till salu
hur man bygger en chevy truck
auto lån FAQs
hur man köper ett fordon för utmanas fysiskt
om Mercedes Benz 560sl