nackdelarna med elbilar

nackdelarna med elbilar

Den första elektriska bil utvecklades 1891 av William Morrison. En elektrisk bil fungerar med hjälp av el istället för gas, vilket är anledningen till elbilar gör comeback i en tid av höga priser på naturgas. Även om det är ett hållbart alternativ till en vanlig gasdrivna bil, finns det några nackdelar med att köpa och köra en elbil som du bör tänka på innan du köper en

Kostnad

Elektriska bilar är dyrare än vanliga gasdrivna bilar. Till exempel Phoenix, ett medelstort SUV, kostar ca $ 45. 000. En SUV som Honda Pilot, som är liknande i storlek och funktioner, går för runt $ 30. 000. (Vissa människor balansera denna merkostnad genom att beakta de pengar som sparas på gas. )

Begränsat antal sessioner

All-elektriska fordon kan bara pågå under cirka 100 miles innan de måste vara anslutna tillbaka i och laddas. Om du behöver köra mer än 100 miles och du inte har en strömkälla, kommer du att bli strandsatta och bilen måste bogseras till en laddare för att få den tillbaka i drift. På grund av detta, dessa bilar är inte för människor som gör en massa landsvägskörning, väg-snubbla eller pendling. En elbil är ett idealiskt val, å andra sidan, för människor som använder det för att köra snabba ärenden på stan.

Svårt att hitta Plug-In stationer

Lägga till ett förvärrande av nästan slut på väg är det mycket svårt att hitta plug-in stationer när man kör en helt eldriven bil. Vissa parker, butiker och rastplatser har dessa laddningsstationer, men föraren måste göra omfattande forskning för att hitta dem. Vissa stationer debiterar dig att använda strömkällan.

Försäkring

Vissa försäkringsbolag ser på elfordon som mer riskfyllda, så en elbil kan vara dyrare att försäkra. Den högre kostnaden kan bero på en mängd faktorer, såsom risken för att ta slut i olämpligt platser, desto högre prislapp på bilen och de ytterligare risker när du arbetar med el.

Speed

Många elfordon är mycket begränsade i de hastigheter som de kan nå. Vissa kan bara nå cirka 25 miles per timme medan andra kan bara gå så fort som 65 miles per timme. Av denna anledning många elbilar resa i den långsamma filen på motorvägar. Vissa modeller, som Phoenix helelektriska bil, påstår sig vara så hög som 100 miles per timme, men som fortfarande är låg jämfört med gasdrivna bilar som når så högt som 120 till 140 miles per timme. Vissa elektriska bilar är också betraktas som "trög" och långsam att accelerera.


Relaterade artiklar


hur man hittar auktioner regeringen bil
hur man köper en begagnad bil
hur man söker en bil
hur man kan undvika bedrägerier bilaffär
hur man kan jämföra nya bilar
Hur får man en bra affär med Kelly Blue Book
hur man förhandlar bilpriser med en privat ägare
hur man får pålitlig bil citat
hur man köper en bil
hur ta reda på hur mycket moms en skyldig på en bil