guide för att köpa en ny bil

guide för att köpa en ny bil

När du köper en ny bil, du gör en investering i ett fordon som du kommer sannolikt att bero på i många år framöver. Om du vet hur man fastställa ett rimligt pris för en ny bil, kommer du att förkorta förhandlingsprocessen och kunna veta att du fick en bra affär. Det är inte svårt att göra om du är villig att göra en del efterforskningar och beräkningar och hålla fast i ansiktet av en försäljare påtryckningar

Forskning

Forskning är det viktigaste steget att köpa en ny bil. Du kan inte leta efter en bra affär om du inte riktigt vet vad det betyder. Webbplatser som Edmunds och Kelly Blue Book ge återförsäljare fakturainformation. Du kan också hitta aktuella rabatter och andra incitament kund samt eventuella fabrik till återförsäljare erbjuder. Du bör samla in information för varje typ av ny bil som du är intresserad. Var noga med att inkludera alla alternativ och paket utrustning när du får faktura priser. Besök mer än en webbplats så att du kommer med samma pris. Vissa uppdateras inte deras information så ofta som andra, så kontrollera flera platser kan du lista ut vilka som är korrekta.

Beräkning

Använd den information som samlats i din forskning för att beräkna ett rimligt pris för nya bilar du funderar på. Du bör alltid räkna från fakturan priset upp istället för att arbeta ner från tillverkarens rekommenderade cirkapriser (rekommenderat pris). Figur i kundens incitament och pröva alla fabrik till återförsäljare erbjuder. En återförsäljare kan eller inte kan vara villiga att dela detta med köpare, men det kommer att göra en bra förhandlingsposition punkt. Tänk också på att fakturan priset inte utgör den verkliga kostnaden till en återförsäljare. Det finns en förhalningsrättigheter belopp som du kan hitta på nätet, det är som betalas till försäljaren av tillverkaren. Detta innebär att även om du betalar fakturan kostnaden för bilen, försäljaren kommer fortfarande att tjäna pengar.

Tänk popularitet bilmodellen när du beräknar ditt erbjudande. Du kanske kan lätt få en mindre populär modell vid eller under fakturan priset. Heta modeller kan gå för MSRP eller ens ovan. Du kan ta reda på detta genom att besöka bil forum där människor lista hur mycket de betalat för olika modeller. Edmunds beräknar också en "True marknadsvärde" pris, men detta kan inte vara så noggranna som uppgifter från verkliga köpare i ditt område.

Förhandling

Skriv ut alla dina forskning information och ta den till återförsäljare du besöker . Du kan välja återförsäljare bygga på deras aktuella lager. De flesta kan du se deras lager online så du kan räkna ut vilka som har lämpliga bilar på deras partier. Att ta med information visar att du är en medveten konsument och gör det mindre troligt att återförsäljaren kommer att försöka spela spel. Presentera ditt erbjudande, och låt försäljaren vet att det är fast och att det har beräknats baserat på hård information. Om dealern inte kommer överens, gå vidare till nästa återförsäljare på din lista. Detta kommer att eliminera tråkiga timmar fram och tillbaka förhandling. Känn dig inte pressad att upp ditt erbjudande om de återförsäljare säger nej. Var beredd att gå bort, eftersom du kan alltid gå till andra återförsäljare. Om ditt erbjudande är rättvis, kommer försäljaren springa sannolikt för att stoppa dig innan du når din bil och kommer plötsligt vara villig att acceptera ditt pris.

Var försiktig med vinst öka avgifter återförsäljaren kan försöka lägga efter försäljningen. Till exempel kommer många återförsäljare ut en "dokumentation avgift" som kan köra hundratals dollar. Det innebär att ytterligare återförsäljare vinst. Vägrar att betala den, och om dealern säger att han är skyldig enligt lag att ladda det, berätta för honom att lämna det på kontraktet, men att dra av beloppet från kostnaden för bilen.


Relaterade artiklar


hur man sparar tusentals på en ny bil
hur man köper en begagnad bil
hur man kan jämföra fördelarna med leasing eller köpa en bil
hur man kan kontrollera om bilen har förstört
hur man köper en bil och få bästa bilaffär
hur man köper en Mercedes i europa
Hur man blir en ägare av beslag bilar till salu
hur man köper en bil för tusentals utanför klistermärke pris
om fordonet rapporter
orsakerna till ett bilbatteri överladdning