Tips för att köpa en begagnad bil på auktion

Tips för att köpa en begagnad bil på auktion

Automobile auktioner låta handlare och mäklare att köpa bilar till grossistpriser för deras verksamhet. Automobile auktioner kan vara ett bra sätt att köpa begagnade fordon och eliminera mellanhänder (Auto återförsäljare). Att köpa en bil på en auktion kan rädda dig från att betala en återförsäljares uppmärkning pris. Att köpa en bil på en auktion är en mycket annorlunda upplevelse än att köpa från en återförsäljare

Du behöver:
Ingen kredit
. Den erforderliga handpenning.
Bevis på bilförsäkring.

komma dit tidigt

Komma till auktionen tidigt är det bästa sättet att kontrollera fordon och förbereda sig för budgivning. De flesta auto auktioner öppna sina portar flera timmar innan fordon börjar visas genom de köer. Använd tiden till att göra en lista av fordon du är intresserad Skriv ner antalet körfält de kommer att gå igenom och ordern, så att du vet när ett fordon du är intresserad av är på väg att komma upp. Att ta sig dit tidigt ger dig även möjlighet att inspektera en potentiell köpa. Nycklarna är vanligen i tändningen, så använd denna tid till vev fordonet och upptäcka eventuella problem som kan kräva uppmärksamhet.

satt en gräns för Budgivning och hålla fast vid det

Spänningen av auktioner kan ofta orsaka budgivare till över-bud på fordon. Var inte en av dessa människor. Fastställa en gräns för vad du kan betala för fordon, grundad på dess skick och värde. Om du måste gå högre än vad du planerar, bara göra det genom en liten mängd, till exempel $ 200 till $ 300. Du måste disciplinera dig själv att gå bort när budgivningen blir för hög.

Satsa på en efter köpet Inspektion

Auto auktioner erbjuda efter försäljning inspektioner för fordon som du köper. Vrid aldrig ner denna möjlighet. En post-försäljningen inspektion har fordonet besiktigas av en av auktionens befälhavaren tekniker för att kontrollera om stora problem, såsom motor eller växellåda fel eller fordonets ram skador. Huruvida tekniker finner något eller inte, som en efter försäljning inspektion kommer att ge dig en tidsram (vanligtvis 48 till 72 timmar) för att återlämna fordonet skall problemen blir uppenbara. En post-försäljning inspektion är oftast mycket prisvärd ($ 100-$ 200), och utan en man kan vara fast utan möjlighet bör du upptäcker ett stort problem.


Relaterade artiklar


hur man hittar en bil frakt
hur man köper en ny bil och inte betalar för mycket
hur man skall avgöra hur mycket man ska betala för en bil leasing
hur man köper en begagnad bil till lägsta pris
hur man ska leta efter en begagnad bil
hur man köper en ny bil i Kanada
hur man ställa rätt frågor vid bilköp
hur man leasa en bil i Kanada
hur man förhandlar din nya bil med ekonomichef
hur man köpa begagnade polisbilar