information om bilen vins

information om bilen vins

VIN betyder Vehicle Identification Number. Varje bil har en liten metallplatta stämplas med VIN bifogas instrumentbrädan på förarsidan nära vindrutan. VIN hjälper Vägverket eller hålla reda på fordonets ägare och hjälper polisen avgöra om en bil har blivit stulen

Unik Antal

Tänk på VIN som mänskligt DNA eller ett fingeravtryck. Det kan inte ändras för livet av fordonet. Varje siffra är betydande och innehåller bilens historisk information. Detta unika nummer kan hjälpa till med försäkringsersättningar, stöld och garantiinformation.

Historia

Den första bilen att använda ett VIN-nummer var 1953 Corvette. Som efter andra världskriget ekonomi dånade var fler bilar produceras än någonsin tidigare. Bilen företag började använda Vins att hålla koll på produktionen i så stor skala. Det fanns ingen mall för en VIN till 1980-talet. Alla Vins är nu 17 tecken långt.

Avkodning en VIN

Varje siffra av en VIN står för något specifikt. Den första siffran eller bokstaven står för ursprungslandet. En "1" eller "4" står för USA, "2" är Kanada och "3" är Mexiko. Bokstaven "J" står för Japan, "W" är Tyskland, "Z" är Italien och "S" är England. Det andra tecknet står för tillverkaren, till exempel "G" är General Motors och "C" är Chrysler. Den tredje står för bilens typ eller division. De kommande fem numren används av tillverkaren för att identifiera detaljer om bilen, såsom motor, modell eller organ stil. Den nionde nummer, en så kallad kontrollsiffra, används för att kontrollera riktigheten av VIN. Modellen år utses senast den 10 nummer. Den 11: e tecknet anger anläggningen där fordonet byggdes. Resten av siffrorna är unika för den enskilda bilen.

Före 1981

För att avkoda en VIN innan formatet var standardiserad, ska du rådgöra publikationer för bilens specifika fabrikat och modell. Nästan varje VIN kan identifieras genom en samlare bil organisation.

Använder

Använda VIN, allt som händer med en bil kan registreras. Om bilen har varit i en olycka eller blir stulen kan den spåras med hjälp av VIN. Företag som Carfax skapa enorma databaser av vins att hjälpa potentiella köpare få reda på bilens historia innan du köper den.

Var du hittar en VIN

VIN visas på många ställen på ett fordon utöver de vanliga plats på instrumentbrädan. Leta efter matchande nummer på brandväggen, rattstång eller förarsidan dörr.


Relaterade artiklar


om Honda fordon
om militärt överskott fordon
hur man hittar en bil frakt
hur man köper en klassiker bugg Volkswagen Beetle
hur man köper en utmärkt begagnad bil och inte en citron
hur man köper en bil från en Internet bilhandlare
ading1a "u003e Hur köpa dig en begagnad bil u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e hitta ett ställe att köpa din begagnade bil
hur man köper en begagnad Ford lastbil
Vad är biltransportfordon?
how till en köpa en ny bil i Kanada