Definitionen av Kelly Blue Book värde

Definitionen av Kelly Blue Book värde

Kelly Blue Book (KBB) är en bil värdering publikation som även finns på nätet, avsedda att hjälpa konsumenter och försäljare med att sätta ett kontant värde på bilar. Den Kelly Blue Book var ursprungligen en en branschtidning som används av insiders bilindustrin, men så småningom i handboken kom till konsumentmarknaden. Sedan dess har KBB blivit den mest kända fordon värdering resurs

KBB Värde

KBB publicerar fordon värden som är rekommenderade priser att återförsäljarna skulle be om ett fordon, grundad på bilens märke, modell, körsträcka, och andra viktiga funktioner. Mer nyligen KBB publicerar även värden för föreslagna privat fest detaljhandeln ber priser, för att hjälpa dem att köpa och sälja bilar privat. Det KBB värdet inte är satt i sten, utan snarare en uppskattning av vad det begärda priset av ett fordon skulle vara.

Missuppfattningar

KBB värde är ofta även av en ganska exakt approximation av värdet av en bil och i huvudsak behandla KBB värde som det verkliga försäljningspriset på fordonet. Detta är en vilseledande praxis dock, eftersom KBB värden är helt enkelt föreslås frågar priserna, inte uppskattningar av de faktiska priserna att fordon kommer att sälja för. Den faktiska försäljningspriset för ett fordon sannolikt är mycket lägre än KBB värde. Till exempel när du sålt en bostad, är det slutliga försäljningspriset sällan lika högt som det ursprungliga utgångspriset.

Förhandling

Köpa eller sälja en bil kan vara en svår upplevelse för dem som inte gillar förhandlar om priser . För dessa typer av människor, presenterar KBB värde en enkel väg ut, eftersom säljaren kommer nästan säkert citera den KBB värde och vara villig att sälja den till det priset. Många bilköpare enkelt Bay KBB värde, antingen för att undvika förhandlingar eller för att de inte vet bättre. Det är att föredra, men att låta säljaren vet att du är medveten om hur KBB värde fungerar, och göra en rimlig counter erbjudande baserat på de faktiska försäljningspriserna för liknande fordon. Helt enkelt genom att visa att du vet KBB värden inte huggna i sten kommer sannolikt spara hundratals dollar.

Begränsningar

KBB värderingar är också i allmänhet begränsad till gemensamma fordon köpts för normala transportbehov. Specialfordon eller bilar insamlare kommer sannolikt inte ha KBB värden som är korrekta, eftersom marknaden för sådana fordon kan variera beroende på smak av några få rika köpare. Sådana bilar ofta säljs på auktion där det slutliga försäljningspriset är okänt tills bilen faktiskt säljer.

Andra överväganden

så användbart som KBB värden som utgångspunkt uppskattning av värde i detaljhandeln, för dig som vill köpa en ny bil, är det viktigare att veta vad folk faktiskt betalar för liknande fordon. Som svar på den brist av deras standard värde i detaljhandeln uppskattning visar KBB: s webbplats också ett pris som visar "vad konsumenterna faktiskt betalar för detta fordon. "Detta värde är ofta ett bättre pris guide än den föreslagna MSRP. Andra auto webbplatser som Edmunds. com, har sina egna priser verktyg som hjälper köpare med att bestämma ett bra pris på bilar.


Relaterade artiklar


hur avkoda en VIN
hur man kan beräkna hur mycket en bil kommer att kosta
om nya miljöbilspremien och incitament
hur man köper en begagnad bil: tre quick and dirty förslag
hur man köper en bil
Hur konvertera en pengar faktor till en ränta
hur man förbereder en bil för transport
hur man köper bilar till salu
hur man inte låta ny bil försäljare utnyttja dig
hur man läser en VIN-nummer på en Cheva lastbil