om begagnad bil auktioner

om begagnad bil auktioner

Bilauktioner är fantastiska ställen att få fynd som du aldrig kommer att hitta på en begagnad bil mycket. Naturligtvis finns det vissa nackdelar också, såsom det faktum att du inte kommer att få en livstid teckningsoption eller riktigt mycket av en garanti alls. När en bil säljs i befintligt skick på en auto auktion är det bäst att ta dessa ord till nominellt värde

Vem bör bud?

Bilauktioner är mestadels inriktade på dem som antingen personligen vet något om bilar eller har pengarna som krävs för att betala de som gör. Du kommer inte att kunna provköra bilen, så därför det enda sättet att få grepp om vad som kan vara rätt eller fel med fordonet är att inspektera den genom att titta inuti och under huven.

Förberedelser

Möjligheten att inspektera fordonets äger rum under den pre-sale inspektion, så ta reda på när detta sker och komma förberedda. Vara säker på att du vet de exakta villkoren för försäljningen t. ex. om en deposition behövs för att möjliggöra budgivning och vilken typ av betalningsvillkoren accepteras. Slutligen, se till att du har ett sätt att få fordonet hem. De flesta auktion webbplatser erbjuder bogsering, men om du bestämmer dig för att köra fordonet utanför partiet se till att den tillfälliga registreringen är giltig.

Extradebitering

Vid de flesta bilauktioner det finns en köparprovision fäst på toppen av bud. Om premien är 5 procent, med andra ord innebär då ett bud på $ 10. 000 du kommer att betala en extra $ 500 på toppen av erbjudandet. Spänningen av anbudsprocessen kan ofta bli så fängslande att du glömmer allt om att premium. Låt inte det spänning dig blind för eventuella extra kostnader.

Bil Historia

Auktionen är ute efter att tjäna pengar och bör därför inte erhålla mer förtroende än någon annan aggressiv bilförsäljare. Många auktionssajter är ute efter att lossa för god kassa och inte skona mycket kostnad tillhandahålla högkvalitativ information om historia av fordonet. Kontrollera alltid med en webbplats som Carfax att få så mycket information om historia av fordonet som möjligt.

Typer

Flera olika typer av bilauktioner finns. Partihandel auktion auktioner är i första hand förvisas för transaktioner mellan bilhandlare. Offentliga auto auktioner är öppna för alla. Polis auktioner och auktioner regeringen verk i huvudsak på samma sätt och är öppna även för allmänheten. Försäkring och bärgning auktioner är i allmänhet reserverad för återförsäljare. Online-auktioner är öppna för dem som kvalificerar för registrering, som oftast bara innebär att ha ett kreditkort.

Traffic Light System

Bakom auktionisten kommer du att se ett system som antingen är eller liknar ett trafikljus med rött, gult och grönt ljus. Förstå vikten av detta system kan spara dig mycket allvarlig huvudvärk. Det gröna ljuset betyder att titeln tydligt och också att du kan provköra bilen efter köpet, men du måste provköra den inom en timme efter köpet. Fordonet säljs under grönt är typiskt bra att köra direkt. En gul betyder titeln är för närvarande i transitering samt att det kan finnas möjlig ram skada-köparen akta oss. En röd lampa indikerar att fordonet inte säljs som är, vilket skulle kunna tyda på problem, alltifrån vägmätaren ha varit rullade tillbaka till hela motorn har byggts om.

Budgivning Tips

vet exakt vad du letar efter innan du börjar budgivningen och införa en övre gräns för hur mycket du är villig att bjuda och hålla fast vid det. Anbudsförfarandet kan ofta få hysteriska. Låt dig inte fångas upp i galenskap. Såvida du inte är en professionell eller mycket kunnig om bilar, ta med en expert för att hjälpa inspektera alla fordon du planerar att bjuda på.


Relaterade artiklar


Hur får man en skattereduktion för en energisnål bil
hur man kan jämföra miljöbilar
hur man köper en begagnad skoter
hur man handlar en begagnad bil utan krångel
hur man köper en bil online
hur man inte låta ny bil försäljare utnyttja dig
hur man köper en begagnad bil i det dåliga ekonomin
om militärt överskott fordon
hur pris en begagnad bil
hur du hittar den bästa bilfirma i Phoenix, Arizona